Plavušica ipak želi da je sigurna :D :D :D

Utrča cigo u ambulantu i kaže: -Pomagajte ujela me zmija!!! Dotrča doktor i kaže: -Gdje te je ujela? -Tamo kod potoka!!! Ama čovjeće na kojem mjestu?? -Pa rek’o sam ti kod potoka!! Doktor već ljut pa će: -Ali, za šta te je ujela??? -Vala nizašta, ja joj nisam ništa radio…

Dolazi plavušica na pijacu, utegnuta, našminkana. Šetka se pijacom pa će jednoj baki: -Pošto su bako krastavci? -2,5 km kaže joj baka. -A paradajz? -3 km kaže joj baka -A špinat? -1,5 km opet će baka. Auu bako sve vam je skupo!!! A baka će plavušici: -Nije ćero skupo, već si se ti loše udala.

Haso sjedi u bašti kafane kad vidi kako Mujo negdje žuri. -Mujo, jarane, hajd svrati na po jednu!!! -Ma ne mogu žurim u Općinu da se raspitam!!! -Stani bolan, šta se ti imaš tamo raspitivati?? -Ama hoću da ih pitam gdje se prijavljuje, da se upišem u Ginisovu knjigu rekorda? -Ma, kakav ti to imaš rekord za upiasti čudi se Haso? -Ma dobio ti moj unuk za rođendan one Lego kocke… Haso: -Pa kakve veze imaju Lego kocke sa knjigom rekorda? A Mujo će: -Ima, ima. Na kutiji lijepo piše: od 2-4 godine, a ja sam uspio za šest mjeseci.

Tri jaranice Mersiha, Habiba i Fata sjede i dogovaraju se kako se riješiti svojih dosadnih muževa. Smislile su plan i samo treba muža namamiti na prozor. Mersiha na petom spratu, zovne Hasu da ko fol pogleda nešto. Haso ko blesav zino i razgleda i Mersiha ga gurne. Pada Haso i čuje se: -Majku ti je**m i TUP. Habiba isto tako sa trećeg sprata prevari Sulju i opet se samo čuje- Majku ti je**m i TUP. Fata sa Mujom žive na prvom spratu i zove ti ona isto tako Muju da ko fol nešto vidi. Mujo otvori prozor i razgleda i ništa. Fata ga gurne kad čuje se: -E sad ću da  ti je**m  mater….

Dolazi Mujo u biro za zapošljavanje da traži posla. -Dobar dan, imal? šta od posla da se radi pita Mujo Službenica ga pogleda pa mu kaže: Dobar dan, a šta ste po zanimanju? -Pomoćni bagerista ponosno će Mujo. -A šta vam je to??? pita službenica -Pa bona, ono što ne može bager, ja lopatom..

Muž se uveče vraća sa posla i na stolu ga dočeka ženina poruka: Mama je bolesna, otišla sam kod nje! Zatim poruka na frižideru: Hrana je u frižideru, samo je podgrej u mikrotalasnoj! Muž krene u krevet, opet poruka: Sanjaj o meni! Kad se iznervirao zbog poruka, obuče se i krene da obuva cipelu, a u njoj poruka: Kuda, kuda ???