Pametni mamin sin :D :D :D

Napokon mogu da vozim svoj auto, a da mi instruktor stalno ne ponavlja: “Pazi! Pogrešan smjer. Pazi, pješak!”… ili nešto slično.Uopšte ne razumijem kako sam ga podnosila dvije godine, kakvo zanovjetalo! 8. April Autoškola je priredila zabavu, jer sam položila vozački. Instruktori su bili stvarno ganuti.Jedan je čak rekao da će dati prilog crkvi, za mene. Čini mi se da je jedan od njih imao suze u očima, a jedan je rekao da će se radi mene od sreće napiti.Jako ljubazni ljudi, ali nekako mi se čini da moja vozačka nije toliko bitna za tolika pretjerivanja. 12. April Kupila sam svoj crveni automobil! Nažalost, morala sam da ga ostavim u servisu da mi zamjene zadnji blatobran, jer sam ubacila u “rikverc” umjesto u prvu. Nemam prakse… tek nedelju dana vozim. 14. April I konačno, moj auto je tu! Bila sam tako zadovoljna da sam odlučila da se još malo provozam.

Vjerovatno su i drugi imali istu ideju, jer je iza mene odjednom bilo puno automobila.Trubili su kao ludi… vjerovatno je to bila svadbena kolona, pa sam im se i ja pridružila i smanjila brzinu sa 15 na 10 km na sat. Vjerovatno im se to svidjelo, jer su počeli još jače da trube…22. April Moje komšije su baš super. Napisali su veliki natpis “PAZI, KOMŠINICA VOZI!!” i dali su mi najveće parking mjesto, a djeci su zabranili da se igraju dok ja ne parkiram. Pretpostavljam, samo zato kako mi ne bi smetali.Kako su to dobri ljudi…!! 30. aprilDrugi vozači oko mene stalno trube, mašu mi i pokazuju nekakve znakove.Mislim da je to vrlo ljubazno, ali je opasno.Neki tip mi je nešto govorio, ali ga nisam razumila, jer nisam našla dugme za otvaranje prozora i umalo sam pogodila pješaka. Dobro je da sam vozila svojom standardnom brzinom… 15 na sat.10. maj Malo su čudni ti vozači. Ne samo da stalno mašu, nego stalno i viču.Nikako da saznam šta hoće, jer još uvijek nisam našla dugme za otvaranje prozora… Možda žele da mi daju nekakve korisne informacije? Mislim da je tako, jer sam čula jednog kada je rekao: “Idi kući, idi!”. Nevjerovatno! Kako je znao da upravo vozim kući!?Kad nađem dugme za otvaranje prozora, biće mi malo jasnije šta to pokušavaju da mi kažu…19. maj

Noću je grad vrlo slabo osvjetljen. Danas sam prvi put izašla napolje noću, pa sam morala stalno da držim upaljena duga svetla, kako bih uopšte nešto vidjela.-Izgleda da su se i ostali vozači, koji su vozili u susret, slagali sa mnom, jer su i oni odmah palili duga svjetla. Jedino sto ne razumijem, zašto su i trubili!? Možda da prestraše i poteraju pse ili mačke s puta? Kakvi čudaci!!! 26. majDanas sam imala manju saobraćajnu nesreću. Ušla sam na kružni tok, a kako je bilo puno automobila (nisam sklona pretjerivanju, ali bilo ih je najmanje četiri), nikako nisam mogla da izađem. Kružila sam i kružila, tražila mogućnost za izlazak.Od kruženja mi se tako zavrtjelo u glavi da sam udarila u spomenik na sredini kružnog toka. Stvarno bi trebalo da ograniče vožnju u kružnom toku na samo jedan automobil! 3. Jun Nesreća me drži i drži. Danas sam išla po auto u garažu, a kad sam izlazila na put, promašila sam pedalu te pritisnula gas umjesto kočnice. Pogodila sam prolazeći auto, i razbila mu cijelu desnu stranu.To je bila čista slučajnost da sam udarila upravo mog instruktora vožnje. Dobar čovjek… van svake sumnje…Ja sam stalno ponavljala da sam ja kriva,ali on je neprestano ponavljao držeći se za glavu: “Oprosti mi Bože, molim te!… Oprosti mi Bože, molim te!”