Pa stvarno nema smisla, šta je on sada kriv? :D :D

Haso i Mujo dva jarana, sjede u parku i gledaju mlade dame kako šetaju i uzdišu. Pita Haso Muju: -Jel’ jarane, kako te služi ona stvar?? Mujo pomalo vrti glavom i kaže mu: -Ma kao da je student!!! Haso će: -Kako bolan kao student?? Jarane, ja mu nađem posao, a on neće da radi eto kako!!!

Avionom putuje uglađeni gospodin,a do njega sjedi mali Perica. Jednog momenta da razbije šutnju, kaže uglađeni gospodin Perici: -Čuo sam da se vrijeme putovanja skrati ako međusobno se razgovara!!! Perica ga pogleda i kaže mu: -A, o čemu to nas dvojica možemo razgovarati? -Pa ne znam ali kako bi bilo da razgovaramo npr. o nuklearnoj enegriji? -Gospodine, ideja i tema nisu loše, ali dozvolite prije toga da ja vas nešto upitam? -Ma, nema problema samo pitaj, ja sam tu da ti sve kažem ako treba!! -Gospodine, konj, krava i ovca jedu jednu te istu hranu danima. Ovca iz sebe izbacuje sitne kuglice, krava pljosnate kolače, a konj izbacuje komade suhe trave. Znate li zašto je to tako?? Uglađeni gospodin se bacio da razmišlja i nakon dva tri minuta kaže: -Ne znam kako bi to rastumačio!!! Perica ga pogleda i sad mu kaže: -A htjeli ste sa mnom da razgovarate o nuklearnoj energiji!! Kako da razgovaramo kad niste sposobni za pričamo o običnom gov**tu.

Velika izložba ptica se održava. Šeta cigo pa da ubije dosadu, ode i ona malo da razgle ptice. Polako šeta od jedneog do drugog kaveza i ko fol divi se ljepoti ptica. Nakon dužeg vremena stane pred kavez sa papagajem i začuđeno gleda u papagaja-Šta si zino koji ku*ac u mene kaže mu papagaj Cigo se trzne pa kaže: -U je*o mater, a ja mislio ti ‘tica!!!