Pa dobro malo je pogiješila :D :D :D

 

Vozim se jutros na posao i imam šta da vidim, u traci pored mene žena vozi nov Focus, piči preko 80, a nos joj u retrovizoru – šminka se!?? Vratim pogled na put, al’ djavola žena vec napola prešla u moju traku ali – ne prestaje da se šminka! Živ se isprepadam ispadne mi mašinica za brijanje na baterije i padne na burek koji mi bio na drugom sedištu, pa se sve zajedno otkotrlja na pod! Pokusam kolenima da ispravim volan, al’ ispustim mobilni koji padne pravo u kafu koja mi je bila medju nogama. Ošurim tako sebi i ja*a i kobasicu, plus mi crkne mobilni i prekinem važan razgovor!!! `Bem ti žene vozače…

Dolazi Perica iz škole i cijelo vrijeme razmišlja o dijalogu i monologu što im je učiteljica objašnjavala. Mađutim, Perica neke stari nije skont’o pa veli u sebi-Imam ja tatu on će meni to dobro sve pojasniti. Ulazi u kuću i onako s vrata upita oca: -Tata, šta je dijalog? Sine, to je razgovor između mame i mene. -A šta je monolog? -Isto, sine.

Na prepunoj autobusnoj stanici, mlada dama u tijesnoj kožnoj suknjici, stoji prva u redu. Nailazi bus, otvaraju se vrata i ona pokušava popeti se na stepenicu. Međutim, od tijesne suknje ne može dovoljno podići nogu. Sramežljivo se nasmiješi vozaču te pruži ruku iza leđa da malo spusti svoj patentni zatvarač (cifffffff) kako bi mogla zakoračiti. Pokuša ponovo stati na stepenicu, ali, opet ne ide. Ona opet zavuče ruku otraga, i još malo spusti cifffff. Opet pokuša zakoračiti, ali i ovaj put bez uspjeha. Sad već potpuno crvena u licu od stida, mlada dama i treći put spusti cifffff, no ovaj put sasvim. Neki ogromni momak koji je stajao iza nje, zgrabi ju za bokove, s lakoćom ju podigne s asfalta i spusti na vrh stepenica. Ona u tom trenutku potpuno poludi od bijesa i izdere se na njega: – Kakav je to način, kako se usuđujete dotaknuti moje tijelo! Ja vas ni ne poznajem!” Momak se samo nasmiješi i odgovori joj: – Gospođice, ja bih se i složio s vama, ali s obzirom da ste mi tri puta otkopčali šlic, računam da smo sada prijatelji…”