Ovo svi znamo a ipak svi radimo pogrešno!!….

Kao razmišljanja. Kao djeca, naučimo se jednostavnih zadataka kopiranjem odraslih. Samo jedan problem: nema dokaza da to rade ispravno.

Položaj za spavanje

Možda ćete uživati u spavanju na stomaku, ali to vam upija hrbet i kičmu. Stres na kičmi može izazvati bol u mnogim drugim dijelovima tijela i rezultira manjim spavanjem i osjećanjem umora tokom dana. Spavanje na leđima je savršena pozicija za održavanje zdravlja kičme i vrata.

Držite upravljač

Važno je znati pravilan način držanja volana jer može da vam pomogne kod povreda u automobilskoj nesreći. Najsigurnije mjesto za postavljanje ruku na središnju liniju (kao na slici iznad). Ova pozicija sprečava otvaranje vazdušnih jastuka u rukama i rukama, čime štiti vašu glavu i tijelo.

Položaj sjedišta u WC-u

Uvijek treba da spustite sjedište s toaletom ako ne želite da klice prolaze kroz vaše kupatilo (ručnik, četkica za zube, itd.). Svaki put kada ispunimo toalet, vretena voda se miješa sa sitnim česticama izmeta i širi ih u vazduhu.

Najbolje vrijeme za primjenu dezodoransa

Najmanje efektivno vrijeme za nanošenje antiperspiranta je ujutro odmah nakon tuširanja. Dezodorans ulazi u vaše znojne kanale i zaglavi ih. Međutim, pošto je vaš nivo znoja ujutru obično veći, vaš antiperspirant se samo opere. Najbolja stvar je da je primjenite neposredno prije spavanja kada je vaša koža suha i vaše znojne žlijezde nisu toliko aktivne. Deodorans obično traje 24 sata, što znači da će vaše pore biti uključene čak i nakon tuširanja ujutru.

Uređene fijoke

Najbolji način da iskoristite prostor, izbjegavajte dosadne bore i olakšajte pronalaženje da je savršena modna galanterija za navijanje vaše odjeće.

Kašljanje

Uvijek nam je rečeno da koristimo ruke da pokrijemo usta i nos kad kašljamo ili kišemo, ali ovo je potpuno pogrešno. Virusi se lako mogu proširiti kroz dodir – nakon kihanja ili kašlja, koristite ruke da otvorite vrata, dodirnite ulaznice i novac, ili držite rukohvat. Umjesto toga, koristite dio ruke kod vašeg lakta ili rukav kako biste smanjili širenje bakterija.

Čišćenje blendera

Nemojte trošiti vrijeme za čišćenje blendera kada se može očistiti za nekoliko sekundi. Samo sipajte u vodu, dodajte tečnost za pranje sudova i uključite miut dva. Gotovo!

Tastatura “noge”

Kada radite na tastaturi, obično vam je rečeno da proširite te male noge na dnu tastature kako biste bolje vidjeli. Međutim, trebalo bi da prestanete da koristite noge, jer mogu da vam zategnu ruke.

Patike

Stavite pertle kroz gornje rupe (kao što je prikazano na slici) da biste stvorili nešto što izgleda kao zeka. Zatim prekrižite i izvucite ih. Ovo će spriječiti da se odvežu najgorem mogućem trenutku. -Bright Side-

 

Ne znamo spavati – Izumi ne dolaze besplatno i svaka nova spoznaja, čini se, znači gubitak stare. Prije nego što smo znali za gibanje elektrona, znali smo spavati. Sada je obrnuto. Naime, osmosatno neprekinuto ćorenje relativno je nov povijesni fenomen, vezan isključivo za pojavu žarulje. Svi koji se otada bude noću uvjereni su kako pate od ovog ili onog poremećaja, a zapravo se radi o najnormalnijoj prirodnoj pojavi. Ljudski san rijetko je neprekinut, no nekada ekipa nije razbijala glavu misleći da ima problema i posljedično se kljukajući pilulama za spavanje, već je noćni intermezzo koristila za kojekakve bogougodne radnje, sadržaj kojih ostavljamo vašoj imaginaciji. Potvrdio je to i eksperiment u kojem je stvorena umjetna noć od 14 sati i gdje su sudionici nakon svega nekoliko dana povratili prirodni ritam spavanja, tj. budili se jednom ili dva puta po sat vremena.

Ne znamo se češljati – Kontra standardnih dlakavih mitova, mokra se kosa ne smije češljati. Osim ako vas ne loži dodatno ispadanje kose, slabljenje korijena ili pucanje. Čak i da koristite češalj s ful razmaknutim zupcima. Naime, netom oprana čupa ima sva svojstva kao i suha, samo u značajno manjoj mjeri. Jedino u čemu se superiorno ističe je to da je… kako da to kažemo… mokra. Drugo i logički povezano, mokra je kosa također najgore stanje za raspetljavanje. Kažu znalci da se to treba učiniti prije pranja.

Ne znamo hodati – Krakata populacija, a vjerojatno i ne samo ona, u trenutku kada želi ubrzati hod počne bacati ekstremitete daleko ispred sebe. Krivo, izgleda. Želeći ispružiti nogu što dalje, zapravo sve što postižu je dodatni pritisak na stopala i cjevanicu. Ekstra efekt je, dakako, onaj vizualni. Naime, duži koraci ne znače i brže hodanje. Opet, savjet znalaca glasi da sav pritisak premjestimo na stražnje stopalo koje nas odguruje te da se pri bržem hodu koncentrirano na manje i hitrije korake.

Ne znamo prati zube – Stvaranje navike pranja zubi kod mnogih klinaca započinje kao stvaranje navike jedenja zubne paste. No osim što su nas bolesno finim okusima perfidno nagovorili na mlataranje četkicom, pranje zubi nije tako bezopasna higijenska radnja. Suprotno najboljim namjerama danas pregaženih stručnjaka, najgore vrijeme za tesanje po zubalu je nakon obroka. Zubna se caklina nakon konzumacije hrane razmekšava i brušenje četkicom je s vremenom oštećuje i skida. Ako već moramo fiksirati vrijeme, onda je to najbolje učiniti prije obroka. Također, ne više od dvaput dnevno. Drugo, daleko efikasnije sredstvo za borbu protiv budućih karijesa i leševa hrane koji se raspadaju među zubima nije četkica, nego zubni konac. Kada pak koristimo četkicu, kažu, važnije je iščetkati zubno meso nego ono što iz njega visi.

Ne znamo sjediti – Jedna od najomiljenijih školskih fraza ‘sjedni, pet’ ima i svoj neizgovoreni nastavak: ‘…i otegni papke prije vremena’. Ne zezamo se iako nam to rubrika propisuje. Naime, način na koji sjedimo i koliko, povezana je s čitavim setom boleština od dijabetesa, bolesti srca, sve do raka. Krivi su prije svega stolci s naslonom koji, umjesto da angažiraju leđne mišiće, sav teret leđa prenose na kralježnicu. Kroz povijest stolci s naslonom bili su rezervirani za elitu koja je ionako mislila da živi vječno, pa što ako i odapne od srčanog udara danas-sutra. Za ostale smrtnike savjet glasi: ako već ne možete većinu stvari obaviti na nogama, onda što kraći naslon ili potpuno bez njega, plus svi rituali koji će vas držati aktivnim čak i ako vam je stražnjica pasivna. Recimo okretanje upaljača palcem i kažiprstom, histerična trešnja nogu, okretanje na uredskoj stolici ili gađanje kolega ambalažom iz obližnje pekare.