Ovo se zove prava ljubav!!! :D :D

Fata dolazi kući s posla i vidi Mujo se raznaho sa muholovkom.-Šta to bolan radiš? Pa zar ne vidiš, lovim ove dosadne muhe!!! I, jesi li koju ulovio?, sa smiješkom ga pita Fata. Jesam vala, ulovio sam tri muške i četiri ženske.
-Pa , kako bolan znaš koja je muško a koja žensko?? Ove muške sam upecao na pivskoj flaši, a one četiri su bile na ogledalu

Mare pošalje Antu na pijacu da kupi puževe, da spremi poznati Talijanski specijalitet i jednu dobru flašu vina da kupi. Ante kupi puževe, vino i dok se vračao kući ugleda svoje stare drugare iz vojske pa svrati da sa njim popije piće.
Ali piće po piće i Ante se dobro nalije. Sjeti se Ante da ga žena čeka da napravi ručak, pa polako se izvuče od društva i sa kesom puževa uputi se kući. Kada je došao do kuće, stavio je puževe ispred vrata i pozvonio na zvono.
Ljutita Mare otvara vrata, no prije nego što je ispustila i riječ, muž je rekao: Ajmo puževi! Uđite…već jako kasnimo!

Na odjelu intenzivne njege, pacijenti uvijek umiru u istom krevetu, u nedjelju oko 11 sati bez obzira na njihovo zdravstveno stanje. To jako zbunjuje liječnike, a neki od njih čak vjeruju kako je to čudo prirode. Niko nije mogao shvatiti zašto ljudi umiru nedjeljom oko 11 sati. Zato su odlučili osnovati grupu stručnjaka. Iduće nedjelje ujutro, nekoliko minuta prije 11 sati, svi liječnici i bolničke sestre nervozno su stajali pokraj “ukletog” bolničkog kreveta,
kako bi se svojim očima uvjerili u ovaj fenomen. Neki od njih u rukama su držali drvene križeve, molitvenike i ostale
rekvizite kao zaštitu od zlih duhova. Tačno u 11 sati, u sobu je ušla čistačica, isključila aparat za reanimaciju,
uključila usisivač i započela sa usisavanjem kao i svake nedjelje u isto vrijeme.