Ovo je 10 najgledanijih videa na YouTubeu svih vremena…

 Kraj godine dolazi, pa da vidimo do sada koji su do 10 najgledanijih videozapisa kojje je You Tube objavio do sada.

Stotine sati videozapisa prenose se na YouTube svake minute. To je jedna od mnogih nevjerojatnih  statistika na usluzi YouTube koja će vam ispuniti vaš um.

Objavljujemo vam 10 najgledanijih video zapisa do sada!

10. Katy Perry – Roar

Broj prikaza: 2,57 milijardi

Katy Perry jedna je od samo dva umjetnika s dva videa na vrhu 15. Njezin drugi ulog, Roar, je srednjovjekovni pop-pjesma koji je otišao na broj jedan u nekoliko zemalja. Nakon puštanja na slobodu, mnogi fanovi optužili su pjesmu kopiranja Sara Bareillesove pjesme Brave. Bareilles se odigrala od bijesa.

9.Taylor Swift – Shake it Off

Broj prikaza: 2,60 milijardi

“Haters će mrziti, mrziti, mrziti, mrziti, mrziti.” Ta je jedina lirika besmrtna, Shake it Off, pretvarajući ga u svjetski hit, stvarajući beskonačno više mema, pa čak i dobivši izlaganje na The Big Bang Theory iz Sheldona Coopera.

8. Marija Pet – šećer

Broj prikaza: 2,69 milijardi

Video za Maroon pet šećera je najinovativniji na ovom popisu. Bend je surađivao s redateljem “Wedding Crashers” Davidom Dobkinom i putovao oko Los Angelesa da bi na svojim vjenčanjima iznenadio parove. Videozapis je posve originalan. Za svako vjenčanje, samo jedan sudionik znao je o iznenadnom bendu, a nisu im rekli bendov identitet.

7.Justin Bieber – Oprosti

Broj prikaza: 2,96 milijardi

Bieberova jedina pjesma u prvih 15 nije baš popularna beba. Umjesto toga, to je njegov hit u 2015., Oprosti. Fer upozorenje, pjesma je privlačna, ali video je tragično loš (osim ako vam se sviđa ponavljajući plesni potez i imati modni smisao od sredine 1990-ih).

6.Mark Ronson – Uptown Funk i Bruno Mars

Broj prikaza: 3,15 milijardi

Oslanjajući se na zvukove funkcionalne glazbe 1980-ih, Uptown Funk je bio broj jedan u SAD-u za 14 uzastopnih tjedana. Na kraju godina nagrade pokazuje, ona je podigla dvije Grammy i Brit. Nažalost, njezina druga pjesma je potaknuta optužbama za plagijat i  kršenje autorskih prava  ; Ronson i Mars tuženi su u pet različitih slučajeva. Dva slučaja riješena su izvan suda, što je rezultiralo uvođenjem više umjetnika na službenu listu pjesama, a dva su slučaja u tijeku.

5. Psy-Gangnam stil

Broj prikaza: 3,18 milijardi

Znao si da dolazi, zar ne? Zajedno sa pjesmom na vrhu utora (bez zavirivanja), to je jedan od samo dva videa u prvih 15, koji je bio bona fide globalni fenomen. To je bio broj jedan u 30 zemalja, svjetski čelnici i sportski zvijezde izvodili su plesne poteze, glavni tajnik Ujedinjenih naroda, Ban Ki-moon, rekao je da je to “snaga za mir u svijetu”. Psy se čak susreo s Ki-moonom na Sjedište UN-a u New Yorku. Sigurno je reći da je Psyov nastavak – gospodin – bio bio toliko popularan.

4.Masa i medvjed – prijedlog za katastrofu (ep 17)

Broj prikaza: 3,21 milijardi

Sto? Nisi to očekivao, jeste li? Definitivno nismo. Masha i medvjed – priča o katastrofu (epizoda 17) je najgledaniji ne-glazbeni spot na YouTubeu i četvrti je na popisu svih vremena. Prijavljeni dječji show – koji je na ruskom – govori o priči o Mashi i njezinoj ljubimci dok pokušavaju ostati izvan problema. U ovom epizodi, Masha kuha previše kaše i stavlja svoj šumski domovinu u opasnost.

3.Ed Sheeran – Oblik vas

Broj prikaza: 3,65 milijardi

Ah, natrag u glazbu. Ed Sheeran pridružuje Katy Perry kao drugi umjetnik s dva videa na popisu. Oblik vas je popna pjesma koja privlači naginjanje na Jamajke dancehall glazbu. Bio je broj jedan u 34 zemlje. U videu se nalaze američki plesačica Jennie Pegouskie i umirovljeni wringer sumo Yamamotoyama Ryuta.

2. Wiz Khalifa – vidimo se opet Charlie Puth

Broj prikaza: 3,67 milijardi

Vidimo se opet je napisan za film Furious 7 i namijenjen da se stavi kao tribute pjesma za franšize preminula bivša zvijezda, Paul Walker. Film je bio usred snimanja kad je Walker umro u automobilskoj nesreći 2013. Walkerova braća, Caleb i Cody, koristili su se kao stojeći za završetak preostalih scena.

1. Luis Fonsi – Despacito i Daddy Yankee

Broj pregleda: 5,37 milijardi

Reggaeton Luis Fonsija pogodio je Despacito još jedan globalni megahit. Pjesma je otišla na prvo mjesto u 47 zemalja i napravila prvih deset u još šest. Postao je prvi rekord u španjolskom jeziku koji je otišao na broj jedan u SAD-u od Macarena 1996. godine. Pjesma je također postavila rekord za najbrži pjesmu da dosegne milijardu prikaza, uzimajući samo 97 dana. Za usporedbu, Gangnam Style je trebalo pet mjeseci kako bi postigao isti orijentir.