Ove zagonetke i odraslima zadaju muke. Pokušajte :D

Deca gledaju na svet mnogo drugačije od odraslih. Kako bismo inače mogli da objasnimo da deca neke zadatke i zagonetke rešavaju mnogo brže i lakše nego odrasli? Testirajte svoju inteligenciju ovim dečjim zagonetkama i proverite da li ih možete sve rešiti.

1. Igrači šaha

1. Igrači šaha

Dva takmičara igraju šah. Nakon 5 odigranih igara, svaki igrač ima tri pobede. Kako je ovo moguće?

2. Koliko je cigla teška?

2. Koliko je cigla teška?
Težina jedne cigle jeste 1 kg plus polovina težine druge jednake cigle. Koliko je teška jedna cigla?
3. Test inteligencije
3. Test inteligencije
Flaša vode i čokoladica koštaju ukupno 11€. Čokolada košta 10€ više nego voda. Kolika je cena vode?
4. Slovo koje nedostaje
4. Slovo koje nedostaje
Možete li pogoditi koje slovo fali u ovom nizu?
5. Pocepana majica
5. Pocepana majica
Samo 17% ljudi ume tačno da odgovori na ovo pitanje.
1.Odgovor
Odgovor
Ovo se može desiti samo pod jednim uslovom – ova 2 igrača nisu igrala jedan protiv drugog.
2.Odgovor
Odgovor
Kako bismo rešili ovaj zadatak, najbolje je postaviti jednačinu. Ako težinu cigle predstavimo sa x, ovako glasi jednačina:  х = 1 + 0.5 * х  х — 0.5 * х = 1  0.5 * х = 1  х = 2  Dakle, težina jedne cigle je 2 kg.
3.Odgovor
Odgovor
I ovu zagonetku možemo rešiti uz pomoć jednačine. Ako flašica vode košta x evra, onda:
х + х + 10 = 11  2x + 10 = 11  2x = 11 – 10  2х = 1  х = 0.5  Dakle, flaša vode košta 0,5€, a čokolada je 10,5€.
4.Odgovor
Odgovor
Ovaj niz slova sastavljen je od početnih slova dana u nedelji, od ponedeljka do nedelje. Slovo koje nedostaje je Č, za četvrtak.
5.Odgovor
Odgovor
Ovo pitanje može imati 2 tačna odgovora.  1. odgovor: majica ima 4 rupe, jer možemo videti i pozadinu, što znači da su rupe napravljene sa obe strane.  2. odgovor: majica ima 8 rupa, ako računamo otvor za vrat, rukave i dno majice.-Fokuzz-

Razgovaraju dva policajca: -Šta bi ti više volio da budeš, glup ili ćelav? Drugi će na to: -Pa ja bi više volio da budem glup. •Što? – pita prvi. -Pa ne vidi se na prvi pogled.   Kaže Mujo Fati: -Fato, hajde da poradimo na tvojoj ljepoti. Fata: -hajde! -Ti idi da se šminkaš, a ja idem da se napijem!

Odlazi cigo u Njemaču da koju marku zaradi i sakupi svoju ciganiju oko sebe. Ženo, tebi ću da donesem dobre haljine da budeš najbolja ciganka u selo. A vi sinovi šta će vama otac da donese iz Njemačka?? Kaže najstariji: -Ja ću da mi kupiš harmoniku da sviram na teferiču, na vašaru, na slavi – velike pare da zaradim, čergu da izdržavam. Bravo, bravo, ti si pravi babin sin. Srednji sin će: -Ja ću da mi kupiš violinu. Hoću sa burazerom da sviram na teferiču, na vašaru, na slavi – velike pare da zaradimo. Bravo, bravo. Vama će babo da kupi harmoniku i violinu, velike pare da zaradite – čergu da izdržavate. -Ajde najmlađi – reci ti. TEBE BABO NAJVIŠE VOLI. -Babo ja ću da mi kupiš dva jaja iz Njemačke. A što će ti sine dva jaja iz Njemačke? -HOĆU DA KOMPLETIRAM SA ONAJ KU*AC ŠTO ĆE DA DONESEŠ ZA OVU DVOJICU!!

 Pred kraj nedeljne mise, propovednik upita: • Koliko vas je oprostilo svojim neprijateljima? 80% ih podigne ruku. Propovednik ponovi pitanje. Ovoga puta svi odgovore, osim omalene starije žene. • Gđo Neely? Zar vi ne nameravate oprostiti svojim neprijateljima? • Ja nemam neprijatelja – odgovori kroz osmeh. • Gđo Neely, to je vrlo neobično. Koliko imate godina?• Devedesetosam – reče ona. • Oh, gđo Neely, biste li, molim Vas, došli ispred svih i rekli kako osoba može živeti devedesetosam godina i nemati nijednog neprijatelja? Mala, draga starica dotetura do govornice, okrene se okupljenima i kaže: • Nadživjela sam kučke!Prebila me djevojka, sada vec bivsa djevojka…tacno sam se trebao braniti, jeste zensko ali neke zasluzuju da ih se udari…ja glupan sutio ukocio se i ona me udarala kao vrecu pred jaranicama jer je posumnjala da sam je prevario, a nisam je prevario sto je najgore