Opaaa, ovo je ponuda koja se ne odbija!! :D :D

Sjede Mujo i Haso i Mujo se hvali Hasi da je njegov sretni broj 7….Haso ga pogleda pa upita: – A jel’ oklen ti znaš to??… Mujo će: Pa vako jarane, rođen sam 07.07.1977 u o7 sati 7 minuta i 7 sekundi. Na lutiji sam na ovim brojevima zaradio milion eura i sve sam uložio na klađenje na konjskim trkama na konja broj 7. Haso će: Pa Mujo care, znaći sada si pravi miloner, naravno konj je bio prvi? Mujo ga tužno pogleda pa će: – Ma jok jarane, bio je sedmi!!!

 

U sudnici, sudija čita optužnicu muškarcu koji je ubio ženu i punicu… Sudija: – Gospodine, optuženi ste jer ste na smrt lopatom prebili svoju punicu !!! Tada se iz zadnjeg reda začu glas: -Go*no! Sudija se nakašlja pa nastavi: – Optuženi ste jer ste i svoju ženu prebili na smrt sa lopatom !!! Opet glas iz zadnjeg reda: -Go*no ušljivo! Sudija već isprovociran kaže: – Vi u zadnjem redu, razumijem da niste bili u dobrim odnosima s optuženim, ali takav prost rječnik ovdje neću tolerisati. Ako još jednom kažete nešto prosto bit ću prisiljen novčano vas kazniti! Tada osoba iz zadnjeg reda kaže: – Živim kraj tog ušljivog gov’ara već 10 godina, i kad god pitam da mi posudi lopatu on kaže da nema!

 

Fati već dosadilo što njen Mujo non-stop pijan dolazi s posla. Dolazi Mujo i opet se dobro „nacvrco“ Fati prikipilo pa mu ljutito kaže: – Znaš šta? Sad je dosta. Ili ćeš prestat pit ili ja odlazim. Mujo počeo da razmišlja. Pa misli,misli,misli… Fati dosadilo čekanje pa mu kaže: – Šta je sad, ili ja ili alkohol? A Mujo će: -Fato de bona, donesi mi jednu pivu da lakše razmislim.

 

Bosanac radio u Sloveniji i jedan ga Slovenac, kolega sa posla, stalno zezao kako je glup!
Na svaku njegovu uvredu Bosanac mu odgovarao da nema dovoljno kalcijuma u organizmu! Došlo vrijeme sistematskih pregleda i Slovencu doktor kaže da ima deficit kalcijuma! Sav zaprepašten krene u potragu za Bosancem da ga pita kako je to znao! Nakon što je našao Bosanca, pitao ga je kako je znao za deficit kalcijuma?? A Bosanac mu kaže: -Ja ti bolan već tri godine je**m ženu, a tebi još rogovi nisu narasli!

 

Dolazi Mujo na posao, ljut, iznerviran i gleda samo u jednu tačku. Prilazi mu kolega Haso i pita ga: -Šta je drugar, šta ti se desilo? Ma šuti jutros u trmvaju mi lopovi izvukli novčanik, pare, kartice sve je otišlo… -Pa jesi li prijavio policiji? Nisam i neću!! Hasi nije ništa jasno, pa što bolan jarane?? -Pa onaj što je ukrao, sigurno će manje trošiti od moje Fate.