On je novi rekorder? “Nisam mnogo popio, možda dve litre rakije i desetak piva”

Lajoš Farkaš iz Jagodnjaka, koga zovu Brca, popio je dve litre rakije i desetak piva u toku svinjokolja. Kako je priznao, ovo mu nije najgore pijanstvo do sada.

Lajoš je priznao da mora da pije, jer na taj način ostaje skoncetrisan na posao. Policija mu je izmerila 5,32 promila alkohola u krvi. Mada Lajošu i dalje nije jasno zašto se policija baš na njega “okomila“ i zašto mu nisu dopustili da vozi.

“Ma, ništa nije bilo, kao što se ni sada ne osećam mamurno. Ne mogu reći ni da sam nešto punio popio, ne znam odakle tako visok rezultat prilikom duvanja“, kazao je Lajoš, prenosi hrvatski portal “24sata“.

On je objasnio da je popio litar rakije, ali nije siguran možda “i dve-tri litre“ i da je sve to “zacementirao“ sa deset piva.

“Posle svinjokolja seo sam na bicikl i otišao u kafić u selu. Tamo sam popio još nekoliko pića. Nisam ni počeo da obrćem pedale, kad eto policije. Ne mogu da se žalim na njih. Pružili su mi krevet da se naspavam i otreznim i još su mi rekli da ću biti kažnjen. Moraću veliki novac da platim zbog svoje opuštenosti“, zaključuje Lajoš.

Policija tvrdi da ovo nije prvi put i da su ga i pre zaustavljali u pijanom stanju.