Oluja poplavila ceste u dijelu Njemačke, ništa bolje u Švicarskoj i Francuskoj

Najgore u Štutgartu Problemi iu Švicarskoj te na istoku Francuske.

Švicarska, dio Njemačke i istok Francuske zadesile su jake oluje, uz obilne kiše koje su paralizirale dio prometa u Štutgartu, navele su u utorak lokalne vlasti.

Za sada nema podataka o mogućim žrtvama u Njemačkoj, dok je u Švicarskoj ozlijeđeno pet osoba.

U Štutgartu je poplavljeno nekoliko tunela podzemne željeznice u predgrađu što je izazvalo djelimičnu obustavu saobraćaja, objavila je policija grada na jugozapadu zemlje.

 

Očekuje se da se jake oluje u regiji, uz nalete vjetra do 100 kilometara na sat treba kretati prema središtu i istoku zemlje.

– Trenutno vozovi ne mogu prometovati u regiji Štutgarta – precizirala je tvrtka Deutsche Bahn.Jaki rafali vjetra su oštećeni krov opere u Štutgartu, pa su otkazane predstave.

https://twitter.com/i/status/1409588731896471576

Bavarska, Falačko Porajnje i Sjeverna Rajna i Vestfalija također su bile na udaru olujnog nevremena i poplavljeni su podrumi pa je bilo puno vatrogasnih intervencija, navode lokalne vlasti, prenosi Hina.

U Francuskoj su regije Vogezi sredinom dana u utorak također zadesile oluje. Lokalno je palo i nekoliko centimetara tuče. Francuska meteorološka služba izdala je upozorenja na

olujno nevrijeme za cijeli sjeveroistok zemlje, ili 54 odsjeka.

I Švicarsku su u ponedjeljak navečer zadesile grmljavinske oluje, jaki vjetrovi i tuča. U kantonu Fribourga su vatrogasci i policija intervenirali 300 puta.