Od zore do sumraka čuje se samo zvuk kola hitne pomoći

Poznata italijanska sportska novinarka Dileta Leota (Diletta Leotta) nalazi se u samoizolaciji u svom stanu u Milanu dok koronavirus hara njenom domovinom. U razgovoru za “The Sun” opisala je situaciju u najteže pogođenoj evropskoj zemlji.

– Sada samo moramo razmišljati o našoj i o sigurnosti svih ostalih. Proći ćemo kroz ovo ako svi daju svoj doprinos. Kao nogometaši na travnjaku moramo odigrati svoju ulogu i naš uspjeh ovisit će o tome kako ćemo odigrati kao ekipa – kazala je Leota.

Jedna od najzgodnijih TV voditeljica na svijetu potom je nastavila.

– Od zore do sumraka čuje se zvuk kola hitne pomoći. Jako sam zabrinuta. Ja nisam imala simptome. Nisam osjetila groznicu, niti kašljala ili imala problema s disanjem tako da se nisam išla testirati. Sama sam u svojoj kući i nadam se da će ovaj haos uskoro doći kraju, ali mislim da to neće biti slučaj – dodala je Leota.

Otkrila je i kako provodi vrijeme u samoizolaciji.

– Puno vježbam, čitam, gledam filmove, kuham. Također još uvijek radim. Šaljem pitanja sportistima oko toga kako se snalaze u ovim vremenima i pokušavamo slati pozitivne poruke ljudima – ispričala je Leota.

Istakla je kako joj nedostaje nogomet.

– Volim ga i jako mi nedostaje, ali je zdravlje ljudi na prvom mjestu. Neke televizije repriziraju stare utakmice Italije kako bi pojačali nacionalni ponos. Nogometne utakmice mogu pomoći i podsjetiti nas da imamo snage preskočiti sve prepreke, na travnjaku i životu  – rekla je lijepa Italijanka.

Nekoliko nogometaša u Italiji je pozitivno na koronavirus.

– Mislim da je liga ranije trebala biti prekinuta, ali znate da je puno lakše to sada reći. Zahvaljujući velikoj bazi fanova nogometaši mogu poslati poruku “Ostanite u kući” i pomoći u borbi protiv virusa. To je važno. Na kraju krajeva nogomet je samo nogomet. Sve patnje s kojima se Italija suočava podsjeća nas da je život veći od nogometa – završila je Leota.