Oblik nosa, usana ili jagodica otkriva kakvi ste ” tamo……”

Seks je izuzetno važan ne samo kao način da zadovoljimo fizičke potrebe nego i da osiguramo duhovno ispunjenje i rast te postignemo jedinstvo s partnerom na višoj razini, a time i pridonesemo sreći ukupne zajednice. To je načelo osnova drevnoga kineskog sustava znanja taoizma, među ostalim i taoističkih zapisa o ljubavi i seksu, koji sadrže skup znanja i tehnika koje čovjeka mogu odvesti na put do najviše razine.

To je razina na kojoj seksom može potaknuti samoliječenje, energizirati cijelo tijelo i obrnuti proces starenja, a osnova svega je izbor kompatibilnog partnera, tvrdi u svojoj knjizi “Tao ljubavi – Drevni seksološki priručnik” dr. Stephen T. Chang, svjetski poznati znanstvenik koji je izučavao i zapadnu i kinesku medicinu i koji uz titulu doktora medicine ima titule doktora filozofije i teologije. Kaže da su znanja, metode, tehnike i vježbe koje su drevni narodi koristili za unapređenje kvalitete seksualnog života bazirane na djelovanju kozmičkih prirodnih zakona te da oni vrijede i kod izbora partnera.

Drevna mudrost pritom polazi od nekih naoko nebitnih detalja, primjerice veličine i oblika palca, koji se uspoređuje s veličinom i oblikom spolnog organa kod muškaraca, ili izgledom usta, koji kod žena navodno govori o izgledu i veličini spolovila. Također, uz provjeru kvalitete obiteljske loze, usporedba lica i veličine prstiju na rukama bila je jedna od glavnih tehnika kojima su se u drevnoj Kini koristili roditelji da bi svojoj djeci izabrali budućeg partnera.

– Prema taoističkoj teoriji, lice otkriva sve i, ako poznajete tehniku analize lica, na temelju toga možete analizirati potpunu osobnost nekoga. Promatranjem veličine dijelova lica i prstiju, moguće je odrediti veličinu i muškog i ženskog spolnog organa, što je vrlo važno za seksualno i ukupno zadovoljstvo vezom – kaže dr. Chang.

Dodaje kako žena s dubokom vaginom treba muškarca s dugačkim penisom da bi u seksualnom činu postigli savršen sklad. Žena sa širokom vaginom, s druge strane, treba muškarca s debelim penisom. Ili, mnogi muškarci biraju žene s plitkom vaginom da bi povećali vlastito zadovoljstvo u odnosu, jer penisom prolaze i kroz drugu barijeru, uterus, no to može biti vrlo štetno za zdravlje žene.

Sve “krive” kombinacije mogu završiti tako da partnerica ostane nezadovoljena ili da joj odnos bude bolan ili neugodan, pri čemu ni muškarac ne može biti zadovoljen, iako i drevna mudrost priznaje da nije baš sve samo u dužini i debljini, odnosno da postoje tehnike i položaji u seksualnom činu zahvaljujući kojima – uz puno vježbanja i prilagodbe jedno drugom – možemo “nadoknaditi” tih nekoliko centimetara.

No oni koji si pašu lakše će i prije doći do onih razina zadovoljstva u odnosu koji mogu djelovati kao eliksir zdravlja i mladosti, tvrde mudraci. Muškarci i žene pritom dijele nekoliko značajki u analizi lica, na temelju kojih već na prvi pogled znate na čemu ste. Na primjer, linije u uglu oka upućuju na to da osoba ima jake seksualne sklonosti i da joj se lako približiti. Što je veći broj linija, to je sklonost veća, a ako ih nema, osobu ćete teško potaknuti na ljubavni čin. Duboke linije kraj usta također upozoravaju na jaku seksualnu želju, kao i duga i snažna brada.

S druge strane, kad žena bira seksualnog partnera, trebala bi diskretno baciti oko na muškarčeve ruke, prije svega na palac, a onda i nos. Oni govore o obliku muškarčeva penisa. Dr. Chang tvrdi da je kod analize ženskog lica takva usporedba još zanimljivija, odnosno da se iz položaja, veličine i oblika usta, očiju te kostiju lica i prstiju, može dobiti i dvostruko više zaključaka o naravi i veličini vagine, i to, kako tvrdi, s 90-postotnom preciznošću.

Prsti otkrivaju kut pod kojim stoji penis

Oblik i veličina penisa određeni su pri rođenju, no mogu se mijenjati. Jedna od stvari koje to potiču su stiskanje i otresanje kod mokrenja, tvrdi se u taoističkim tekstovima. Za snažnu erekciju potrebne su četiri vrste energije: energija krvi, mišićna, živčana i koštana. Bilo koja smetnja vezana uz mišiće, mentalna blokada ili bolovi u kostima mogu poremetiti erekciju. Dok medicina kao jedini uzrok loše erekcije vidi proširenje krvnih žila u penisu, u taoizmu se smatra da to može biti poremećaj spomenutih energija. Znanost tvrdi da se kut erekcije može promijeniti i s dobi te da to može odrediti biološko i fizičko zdravlje muškarca.

Kut erekcije se najlakše mjeri usporedite li penis u erekciji s dlanom raširenih prstiju koji ste postavili pored njega. Pritom palac označava kut od 45 stupnjeva, a mali prst kut od 135 stupnjeva. Smatra se da će muškarac do 20. godine penisom lako dosegnuti kut pod kojim mu stoji palac, onaj u 20-ima izravnat će se s kažiprstom, pod kutom od 60 stupnjeva, a onaj u 30-ima sa srednjakom na 90. Muškarac u 40-ima može računati na to da se kut erekcije izjednačava s kutem pod kojim je prstenjak (oko 105°), a oni iznad 50 s malim prstom (oko 135°). To ne treba gledati doslovno nego kao pokazatelj biološke dobi i zdravstvenog stanja.

Kad biraju muškarci:

 • Ako žena ima mala usta i kratke prste, imat će malu i plitku vaginu (mogu se promatrati i samo usta).
 • Ako žena ima velike i debele usne, i vagina će biti široka i deblje kože.
 • Ima li žena duboko usađene oči, i vagina će biti duboka. Tanki kapci kod žene također upućuju na duboku vaginu, piše u taoističkim zapisima.
 • Debeli i mesnati kapci upućuju na plitku vaginu. Ako žena ima izbočene oči, vagina će biti još plića.
 • Kratkovidna žena imat će duboku vaginu.
 • Velike vodenaste oči upućuju na veliku, vodenastu vaginu. Takve žene nemaju problema s vlaženjem.
 • Žena s velikim ustima i tankim usnama imat će usku (malu) i dugačku (duboku) vaginu.
 • Pune usne ili izbočena koštana struktura upućuju na elastičnu vaginu koja će biti vlažna, topla i meka. U spolnom činu ona vibrira (drhti), pa može biti vrlo ugodna muškarcima. Taoisti je nazivaju “vagina koja govori”.

Kad biraju žene:

 • Muškarac s dugim nosom i prstima na ruci imat će dug penis.
 • Ako su muškarčevi prsti kratki, i penis će biti takav.
 • Ako mu je nos dug a prsti kratki, ili obrnuto: nos kratak, a prsti dugi, imat će penis srednje dužine.
 • Ako je vrh nosa debeo, imat će debeo penis, pri čemu vrijedi i obrnuto.
 • Ako muškarčev palac izgleda kao gljiva, penis će imati široku glavu i usko tijelo, što se smatra boljim oblikom jer u prosjeku odgovara najvećem broju žena. Ako je palac trokutast, nadajte se i takvom obliku penisa.
 • Ako muškarac ima debele, široke usne, imat će i velik penis.

(TIP/Izvor: 24sata.hr)