Običaji u svijetu kod vjenčanja. Neka su baš…

Postoje motivi koji su neizostavni, kao što su prvi poljubac, torta, hvatanje buketa.Međutim, na nekim vjenčanjima su stvari nešto drugačije, a ove fotografije su najbolji dokaz…

      

Ovi su ljudi dali novo značenje fotografijama s vjenčanja, a najbolje primjere začuđujućih fotografija pogledajte u videu:

IZVOR: Klix i 24h.

 

ŠROM SVIJET POSTOJE BIZARNI OBIČAJI KO VJENČANJA A EVO NEKIH:

Kirgistan -U nekim dijelovima Kirgistana vjeruje se da suze donose sreću na dan vjenčanja. Dakle, ako bi djevojka bila prisiljena na brak i pri tome plakala, mnogi roditelji bi i dalje pristali na brak njihove kćerke, vjerujući da su njene suze ustvari sreća. Njena jedina opcija da se spasi od braka bila bi da zadrži suze za sebe. Ova praksa je od 1991. godine konačno zabranjena.

Fidži -U Fidžiju, ako muškarac želi oženiti ženu, on mora pokloniti neobičan poklon njenom ocu – pronaći zub kita, prezentirati ga ženinom ocu i tražiti dozvolu za brak.

Mauricijus – U nekim dijelovima Mauricijusa smatra se da krupne žene donose sreću i blagostanje u braku. Tako su djevojke iz ovog dijela svijeta često natjerane da jednu u ogromnim količinama, što ponekad uzrokuje ozbiljne, cjeloživotne zdravstvene probleme.

Indija -U Indiji, žena rođena kao “Mangliks” (prema astrološkim kartama), smatra se da će biti uzrok prerane smrti svog muža. Kako bi spriječile ovo prokletstvo, one se najprije udaju za stablo. Stablo se nakon toga uništi i smatra se da je prokletstvo srušeno.

Kina -U nekim dijelovima Kine (Tuija), mladenka započinje ritual plakanja mjesec dana prije vjenčanja i to svaki dan po sat vremena. Nakon prvih deset dana u plakanju joj se pridružuje i majka, a baka nakon još deset dana.

Ukrajina – Spaljivanje provodadžike -Na tradicionalnim ukrajinskim vjenčanjima postoji jedan neobičan i moglo bi se reći pesimistički običaj. Već očekujući mogućnost razvoda u budućnosti, iako su se tek vjenčali, na samoj ceremoniji mladenci spaljuju lutkicu koja predstavlja provodadžiku, osobu koja ih je spojila.

Škotska – Ocrnjivanje nevjeste -U Škotskoj djevojačko veče i nije neko uživanje. Noć prije vjenčanja drugarice mladu potapaju u kiselo mlijeko, uginulu ribu, katran i perje, a zatim je vode na piće. Suština ove vjekovne tradicije, pod nazivom “ocrnjivanje nevjeste”, je da pripremi mladu za bilo kakvo poniženje ili probleme sa kojima će se sresti u braku.

Ostrvo Markiz – Ljudski tepih za mladence -Na ostrvu Markiz u Tahitiju mladenci hodaju preko članova porodice i gostiju. Istina je, svi svatovi legnu na zemlju stvarajući “ljudski tepih” preko kojega prelaze mladenci. Ne zna se značenje ovog čudnog običaja.