O Romeooo, džaba ti šljivu popi!!! :(

 

Pije Mujo pivo za šankom poslije radnog vremena kad uletava Suljo i pita ga: – “Jeli bolan Mujo, ima li kod nas ovdje pingvina?” Ovaj mu odgovara. – “Jesi li ti lud, nema.” – “Uh, bolan Mujo, onda sam malo prije zgazio časnu sestru!!!”

Zamolio Haso Muju da mu učini nešto preko Džaferai Mujo mu obeća. Sutradan dolazi i kaže Hasi: – Pito sam za tebe Džafera, Safetovog burazera, sina od komšije Ibre, što je jeb**’o Fadilu, jaranicu od Suade, koja živi ispod Nedžada, Zijinog ortaka što su držali radnju sa malim Samirom, što je uzeo Golfa onog s felgama od rahmetli Fikreta koji je sa starim Muharemom švercovo cigare. – I? Upita Haso – Kaže da te ne zna

Vratio se Haso iz Pariza i priča jaranima doživljaje….Šetam ja tako pored Sene…. Veče, lijepo vreme, čuje se muzika iz bližnjeg bistroa, ma milina jedna….. Najednom, priđe mi jedna, em lepa, em mlada žena i poče nešto da mi priča. Gledam je ja onako belo, ni reč ne razumem – ja u školi učio ruski.  Vidi ona da je ništa ne razumem, pa izvadi iz torbice olovku i papirče i nacrta krevet. Ljudi moji, pojma nemam kako pogodi da sam stolar?!”

Voze se Rus, Nemac i Bosanac vozom, pa će Rus:  – ‘Ajde da se kladimo u 100 evra da stavim ruku kroz prozor i za tri minuta znam jesam li u Rusiji. Kad prođoše tri minuta, on kaže: – Evo nas – Rusijaaaaa! Na to će Nemac: – Pa to mogu i ja! Nakon par sati vožnje, stavi Nemac ruku kroz prozor i već posle dva minuta, kaže: – Evo nas – Nemačkaaaaa! Bosanac se nasmeje i kaže: – Uh, što je to neki problem. To mogu i ja. Prođe par sati i Bosanac pruži ruku kroz prozor pa vikne: – Uraaa…. evo nas u Bosni. Pogledaju se Nemac i Rus pa im nije jasno kako je u sekundi znao, pa ga pitaju: – Kako to, čim si otvorio prozor i već znaš da si u Bosni? – Pa lepo! Nestao mi sat!