Nudimo Vam lijepih zagonetki za malo vježbanja moždanih ćelija!!!

Imamo deset teških zagonetki koje možda predstavljaju izazov za rješavanje. Međutim, odgovori su tako jednostavni da ih čak i dijete može riješiti.

Bićete iznenađeni koliko su te zagonetke jednostavne, ali ćete se blago zagledati dok pokušavate da zamislite slijedeća pitanja koja su navedena u nastavku.

1. Prvo zamislite jednocifren ili dvocifren broj. Pomnožite ga za dva, a zatim dodajte 12 rezultatu. Sada podijelite ovaj broj sa dva. Poslijeednje, oduzmite originalni broj koji ste zamislili od trenutnog. Ja već znam rezultate.

2. Postoje tri štapića. Da li možete da napravite četiri, bez ikakvog lomljenja?

3. Postoji šest čaša u redu. Prve tri su pune vode, a slijedeće tri su prazna. Ako pomjerite samo jednu čašu, kako biste napravili da stoje naizmenično puna  i prazna?

4. Čovjek koji ga je izgradio ne želi ga, čovjek koji je ga je kupio, nije mu potreban, čovjek kome je potreban, ne zna da mu  treba. Šta je to?

5. Ubica je osuđen na smrt. Mora da bira između tri sobe. Prva je puna bjesnih požara, druga je puna ubica sa napunjenim oružjem, a treća je puna lavova koji nisu jeli 3 godine. Koja soba je najbezbjednija za njega?

6. Pokušajte sa ovim. Šta je crno kada ga kupite, crveno kada ga koristite, i sivo kada ga odbacite?

7. Koji će se od ovih četiri spremnika za vodu prvi napuniti? Imajte na umu položaj rezervoara, kao i način na koji su rezervoari povezani jedni sa drugima. Sretno.

8. Džonijeva majka je imala troje djece. Prvo je nazvala April, a drugo je nazvala Maj. Kako se zvalo treće dijete?

9. Vodite trku i prestignete osobu na 2. mestu. Na kome ste vi mjestu sada?

10. Ako jedan farmer ima 5 gomila sijena u jednom polju i 4 gomile sijena u drugom polju, koliko gomila sijena bi imao ako bi ih sve kombinovao u polju?

Izvor slika: providr.com 1.000 000 fotografija

AKO NISTE USPJELI RA REŠITE EVO ODGOVORA:

2. To je 6, bez obzira na broj na koji ste zamislili.

2. Odgovor je vrlo jednostavan. Samo napravite broj 4 sa njima. Prilično lako, zar ne?

3. Sve što treba da uradite je da sipate vodu iz 2. čaše u 5. čašu.

4. Odgovor je prilično jednostavan. To je kovčeg. Prvi čovjek ga ne želi zato što je živ, a drugi ga ne treba jer je neko drugi umro, a treći ne zna da mu treba zato što je mrtav.

5. Treća soba. Lavovi koji nisu jeli tri godine su već odavno mrtvi.

6. To je ugalj. Vrlo jednostavan odgovor.

7. Odgovor je u stvari neriješen! Prvo, rezervoar broj 3 bi se djelimično popunjavao, a onda bi došao do dijela kada bio se popunio četvrti kontejner. Kada je četvrti kontejner gotovo pun, počinje da vraća vodu trećem rezervoaru i istovremeno se popunjava. Ovo zavisi od više uslova. Primjenjuje se samo ako je pritisak vode isti kada prelazi u svaki rezervoar i u slučaju istog pritiska u slavini. To je zbog zakona Pascalove vaze.

8. Možda mislite da bi moglo biti Jun, ali tačan odgovor je Džoni.

9. Vi ste sada drugi. Preuzeli ste mjesto te osobe.

10 Jednu. Ako kombinuje sva svoja sijena, svi oni postaju jedna velika gomila sijena. Nadamo se da ste se zabavljali u riješavanju ovih zagonetki.