Nudimo Vam 7 lijepih primjera da se malo razdrmate..

Vjerujemo da svi volite igre, pogotovo one koji predstavljaju neku vrstu izazova ili zahtijevaju posebnu vještinu za njihovo rješavanje.

Doista, osim zabave, igre mogu trenirati vaš um i plus vam ostavljaju osjećaj uspjeha kad ih riješite. Danas ćemo vas izazvati nizom fotografija za testiranje vaše inteligencije. Kliknite videozapis u nastavku i pogledajte koliko ih možete riješiti prije nego što zvučnik otkrije odgovor. Mislim da imate ipk dovoljno vremena. Sretno!!

Mujo ko pravi radnik utovara vreće sa krompirom u kamion. Umorio se Mujo, sjeo da se odmori kad nalilazi Haso i pita ga: -Mujo, šta to radiš? -Ma ništa vala, cijepam drva pa sjedo da zapalim. -Kako bolan cijepaš drva, a tovariš krompir? -Pa, što me pitaš kad vidiš!!!

Mujina djeca narasla i nemaju više zabave, pa krenu moliti babu Muju da im napravi malog brata.Muju se bunio, dosta je njemu briga i problema samo mu još jedan problem treba. Kaže Mujo Fati: -Bona Fato vidi kol’ko djece imamo i hajd sad još jedno, što je mnogo mnogo je. A Fata mu kaže: -De bolan Mujo vidi kako te lijepo mole, hajd još ovo i nema više. Pogleda Mujo djecu, pa se sažali i kaže da će dobiti brata…. I stvarno Fata rodi malog sinčića, dijete raste i prohoda… Igraju se braća i sestre sa njim i lijepo im. Kad jedan dan mali Muj’ca dotrča i kaže: -Babo, babo eno mali Ibrica upo u bunar!!! Mujo će smireno: -E, je*i ga jest vam dugo i bio.

Mujo i Haso hodaju polako kad će Haso Muji: -Ej Mujo, da ti pitam, znaš li ti ko je bio Mocart? Mujo ga pogleda čudno i kaže mu: -Ma odakle da znam ko ti je taj!? Haso pun sebe: E, da ideš u večernju školu znao bi sigurno. Ne prođe malo kad će ti opet Haso: -A, jel jarane, znaš li onda ko je bio Tesla? Mujo će na to: -Ma ko nako sam nešto načuo ali ne znam. A Haso će ponovo: -E, da ideš u večernju školu znao bi!!Dosadilo Muji Hasino ispitivanje pa će on njemu: -A, jel jarane, znaš li ti ko je Ibro! Haso ga blijedo pogleda i kaže mu: -A, ko ti je taj matere ti?? -E, Ibro ti je čovjek koji bude sa tvojom Mersihom dok ti učištog tvog Betovena i Teslu.

Doživio Mujo saobraćajnu nesreću u Hrvatskoj, liječenje po bolnicama. Po završenom liječenju Muju poslali u banje na rehabilitaciju. Nakon tri sedmice temeljito se oporavio, pa šalje Fati telegram Fato, produžili su mi kuru, hitno šalji 500 maraka. Pročitala Fata telegram ali nije skontala riječ „kura“i hitno odgovara: Šaljem ti hiljadu maraka, pa neka ga malo i podebljaju.

Rodila Fata dijete, i to dijete je bilo ful pametno. I oni sve pripremili … papice i lutkice … a on im se dere: -Ja hoću kompjuter i logaritamske! I naznaju oni šta s njim nego ga daju u bolnicu da mu izvade pola mozga, pa će se ponašati kao normalno dijete. I vrate ga oni iz bolnice, opet mu stave pred njega papice i lutkice, A on se opet počne derat: -hoću kompjuter i logaritamske! I otišli oni opet kod doktora i rekli doktoru da mu izvadi ostatak mozga. I vrate se oni s njim iz bolnice, stave mu na sto papice i lutkice i sapću: -Nece valjda opet traziti kompjuter i logaritamske. A mali se zadere na sav glas: -Kakav kompjuter??? Kakve logaritamske??? Smjesta ovamo lične na pregled!!!

Mujo nikakav, umoran vraća se s posla, u hodniku vidi tuđi kaput. Konta neko doš’o u goste, ulazi u kuhinju ali Fate nema, otvara vrata spavaće sobe a Fata sa ljubavnikom. Ljubavnik jednu ruku stavio na uho a drugu stavio na Fatinu si*u. Mujo će ljutito: -Čovjeće šta ti to radiš? Ljubavnik će smireno: -Pa slušam muziku, dođi i ti stavi ruku na uho a drugu ruku na si*u. Mujo, zbunjeno priđe Fafi uradi što mu je ljubavnik rekao ali ništa. -Ja ništa ne čujem kaže mu Mujuo!!! Uhh, dobro si, pa nisi ti stavio antenu!!!