Novak odbio da bude u tom društvu: Mogu da mi ponude MILIJARDE dolara, ali ne vredi!

Novak Đoković je pokazao da nije sve u novcu, ima nešto i u moralu!

Menadžer najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Eduardo Artaldi otkrio je da naš as pažljivo bira sponzore i neće svakoga da vezuje za svoje ime.

– Novak zaista želi da učini svet boljim mestom. Traže ga mnoge kladioničarske i poker kompanije, firme koje reklamiraju alkohol,ali njegov odgovor je uvek isti: ”

– Mogu da mi ponude milijarde dolara, ali ja imam odgovornost kao svetski broj jedan u tenisu. Poruka koju šaljem ljudima ne sme da bude pogrešna.” – ispričao je reči našeg asa Artaldi.

Za razliku od njegovog rivala Rafaela Nadala koji reklamira poker Novak je odbio da bude u tom društvu.

Osim toga Artaldi ističe da zbog toga što dolazi iz Srbije, Đoković je u podređenom položaju u odnosu na ostale sportiste i tenisere.

tenis
Foto: Tanjug/AP

– Novak je od starta bio u nezavidnom položaju, jer dolazi iz siromašne zemlje pogođene ratovima. Nije mogao da računa na podršku kompanija iz svoje zemlje.

Federer ima Kredit Svis, “Lind”, “Juru”, a Rafi pomažu mnoge španske kompanije – rekao je Artaldi za “Sport 360″ i dodao:

– Imidž Srbije u svetu nije bio toliko dobar zbog ratova.

Zato Novaku nije bilo lako u početku, jer je morao deset puta više da pokaže koliko je dobar na terenu i van njega kako bi postao interesantan kompanijama – objasnio je Artaldi.

(Dnevne.rs /Telegraf.rs)