Njegova alatka!!! Kako na vrijeme saznati za njegovu veličinu??!

Kada je u pitanju nauka, bolje vam je da vjerujete ili će vam dokazati da griješite.

Nema muškarca na svijetu koji se bar jednom nije zapitao da li je njegova alatka odgovarajuće veličine, možda prevelika, ili pak premala? Mešoviti su i odgovori žena na pitanje da li je to uopšte bitno, a različite studije došle su do različitih i često oprečnih rezultata. Ne, ne radi se o vašim stopalima Prema nauci, ne radi se o velikoj pesnici ili dugačkim nogama. Radi se o veličini prsta. U stvari, sve se svodi na jedan prst.

Koliki je vaš domali prst?  Dr Carl Pintzka sa Norveškog univerziteta za nauku i tehnologiju uradio je studiju koja je otkrila da muškarci koji imaju viši nivo testosterona imaju i duži domali prst.

Dr Pintzka je takođe rekao:  Odnos između domalog prsta i kažiprsta posebno ukazuje na to kojoj količini testosterona u ste bili izloženi u materici.

Muškarci sa visokim nivoom testosterona i dužim prstima imaju bolje fizičke i sportske sposobnosti, dok su muškarci sa nižim nivoom testosterona (i kraćim prstima) bolji u verbalnim zadacima. Ali to nije jedina veza …

Povećani rizici od autizma, ADHD i Tourette-a  Studija dr Pintzka takođe je podrazumjevala da su muške bebe koje su izložene testosteronu u materici imale duži i veći polni organ. Ali, visok nivo testosterona takođe donose veće šanse za rak prostate, autizam, ADHD i Tourette. Samo ne možete imati sve …

Da biste bi procijenili dužinu pe*isa, morate da uzmete u obzir čitav dlan. Ali pažljivo, ako su prsti u poređenju s cijelim dlanom prilično dugi, to ne znači da će dužina penisa biti tome primerena. Dužinu dokazuje samo dužina palca, koju upoređujete s dužinom ostalih prstiju u poređenju s dlanom. Dakle ako ste jedna od onih dama koje kvalitet stavljaju rame uz rame s kvanitetom, sada ćete muškarca svojih snova lako pronaći već na prvom sudaru.

Možda ovaj video neće umiriti muškarce, ali će nam svima pomoći da već jednom riješimo te škakljive dileme.

 

Činjenice: 

 • Veličina penisa je genetska predispozicija koja se najčešće nasljeđuje s oca na sina
 • Prosječna dužina opuštenog penisa iznosi između 8,5 do 10 cm
 • U erekciji, penis se može povećati od 75 do 100 posto
 • Manji penisi obično za vrijeme erekcije narastu više od onih većih
 • Preko 90 posto muškaraca spada u prosjek prema duljini penisa, tek je 10 posto onih izrazito ili slabo “obdarenih”
 • Veličina stopala– Ovo je jedna od najčešćih metoda procjene, a stručnjaci smatraju kako je do njezine popularnosti doveo i čest fetiš na stopala. Jedna od teorija kaže da treba izmjeriti stopalo u centimetrima, potom toj brojci dodati još pet centimetara te podijeliti s dva. Dobiveni iznos trebao bi predstavljati duljinu penisa u erekciji, no znanstvenici tvrde kako ne postoji niti jedan relevantna studija koja je povezala veličinu stopala s veličinom penisa.
 • Od palca do kažiprsta-Prema ovoj teoriji, duljina penisa odgovara udaljenosti od korijena palca do vrha kažiprsta nakon što prste raširimo da tvore slovo L. Razlog zbog čega je ona općeprihvaćena je taj što uobičajen razmak odgovara veličini prosječnog muškog uda, no studije pokazuju kako prema ovom mjerenju rezultat može odstupati za više od tri cm.
 • Visina– Poput veličine stopala, visina muškarca gotovo i nema poveznice s veličinom njegovog spolnog organa. Prema toj teoriji, svi bi visoki muškarci imali duge penise, a oni niži male, no liječnici tvrde kako praksa opovrgava tu teoriju.
 • Duljina samog palca– Prema ovoj metodi, veličina penisa odgovara duljini palca pomnoženoj s brojem tri. U praksi, ovim mjerilom muškarci ispadaju značajno obdareniji nego što stvarno jesu.
 • Niti rasa nije tačan pokazatelj– Iako generalno gledano, Afroamerikanci imaju najdulje, a Azijati najmanje, to se nikako ne može koristiti kako opće mjerilo, tvrde istraživači. Individualne razlike tu igraju veliku ulogu, pa tako i bijelac ne mora imati “samo” prosječan penis, već on može biti i iznimno dug ili pak kratak.
 • Dubina glasa-Iako većina žena generalno smatra seksualno privlačnijim muškarce s dubljim naspram oni s visokim glasovima, taj pokazatelj “muževnosti” također nema puno veze s veličinom penisa, tvrde znanstvenici.
 • Nije bitna niti seksualna orijentacija– Poput povezivanja s dubinom glasa, tako se i heteroseksualna spolna orijentacija smatra muževnijom od one homoseksualne. Iz toga proizlazi zabluda da heteroseksualni muškarci imaju veće penise, a kao dokaz toga navodi se i studija Instituta Kinsey. Ipak, sami su znanstvenici priznali kako su rezultati te studije nepouzdani – kod samostalnih mjerenja muškarci su preuveličavali veličine svojih penisa i do tri cm, što je dokazano naknadnim mjerenjima.