Ništa gore od tvrdoglave učiteljice :D :D

Javili djevojci da joj je pradjed umro. Ode ona kod prabake da je utješi. Kaže prabaka: -Dijete moje, djedica je umro u nedelju popodne dok smo vodili ljubav. Devojka će uzbuđeno: -Pa jeste li vi normalni? Imate skoro sto godina, nije ni čudo da je umro kad ste u tim godinama radili takve gluposti. -Zlato bakino, mi smo pazili na zdravlje pa smo vodili ljubav samo nedeljom uz zvuke crkvenog zvona, lagano i polako, na ding unutra, na dong van. Poslije tih riječi bakica malo zastade, obrisa suze pa nastavi: … i da nije prošao onaj glupi sladoledžija zvoneći na sav glas, djeda bi još bio živ …

Pričaju veliki i mali spermić: – “Šta je bit našeg postojanja ?” Veliki spermić objašnjava: – “Sve ti je u plivanju, moraš brzo plivati i biti najbrži, onda ćeš vidjeti jednu crnu tačku. E to ti je jajna stanica. Svom brzinom udariš u nju i probiješ ju. Tu naša svrha prestaje!” I tako jedan dan izlazi mali spermić, pliva kao lud, bude najbrži, spazi crnu tačku, udari u nju, odbije se, zaleti se opet, odbije se! Popizdi, stane pred crnu tačku i pita: – “Jesi ti jajna stanica?” A ona će: – “Ne, ja sam karijes na šestici.

Želja Muji da upozna Dalai Lamu. Ode na Tibet i upozna se sa Dalai Lamom -Ja sam Mujo iz Bosne!!! Dalai Lama, želi sa Mujom da malo popriča pa ga pozove da odu na pecanje. Po običaju Dalai Lama rijetko šta kaže, ali nakon par sati tišine Dalai Lama progovori: – Život je rijeka. Konta Mujo ovu filozofsku rečenicu Dalai Lame, ali nikako da je skonta. Đaba, kako god skonta ta mu rečenica nije u redu pa kaže Dalai Lami: – Daj bolan, šta ti je… Život su ćevapi, žene, hladno pivo. Nastavi se šutanja još jedno, kad će Dalai Lama: – E je*i ga…Mujo, ja cijeli život mislio da je život rijeka.

Dolazi Obama u posjetu Bosni i kaže svom obezbjeđenju da želi da prošeta Baščaršijom. Probali su da ga odgovore zbog gužve, da nebi neko šta pokušao ali Obama je bio uporan i tako su krenuli sa šetnjom. Dok su šetali ugleda Obama dvije slatke djevojčice kako se veselo igraju, pa odluči da im priđe. -Čao djevojčice malene, baš ste mi slatke, e sada će Obama da kupi sladoled!! Djevojčice ga pogleda še pa će jedna: -Pravi si seljačina, ne kaže se OBAMA, već objema.

Mujo sa Muj’com poveo svoje dvije krave, bijelu i crnu, u susjedno selo da ih bik oplodi. Kada su stigli, Mujo ostavi Muj’cu da pazi da krave budu oplođene, a on ode u kafanu na piće. Nakon pola sata, utrča Muj’ca u kafanu sav zadihan i kaže ocu: -Babo, da si samo vidio kako je bik je*o bijelu kravu!! Mujo mu opali šamarčinu, istjera ga iz kafane i krene da viče: – Pa, jesi li ti normalan!Kako se to izrazavaš pred ljudima! Ne kaže se bik je*o kravu, već da ju je –iznenadio-. Hajd’ sad nazad i pazi šta ćeš reći slijedeći put! Nakon izvjesnog vremena, utrča Muj’ca opet u kafanu: – Babo, babo, da si sad vidio kako je bik iznenadio crnu kravu!!!  A otac, sav sretan što je Muj’ca kulturan pa ga i upita: – Kako sine? – OPET JE*O BIJELU!