Nisam mogla više, jednostavno puko mi film!!!

Neki dan sam pretukla muza ubila sam hljeb u njemu,bas onako kako muskarci udaraju zene…

tako sam ja njega jer sam sticajem okolnosti krupnija i jaca od njega. Do sada ja on mene nekoliko puta istukao ali sam se bojala suprostaviti sve dok neki dan nije nesto govorio za svoju majku i krenuo me udariti,u trenutku sam dobila neku snagu i skocila sam na njega oborila ga i pocela udarati. Onda me poceo moliti da prestanem ali nisam prestajala nema gdje ga nisam udarila,kada sam prestala i ustala s njega vidjela sam da sam mu razbila usnu,arkadu i da ima sljivu na oku. Rekao mi je da nisam normalna zena i da treba psihijatru ici,a kada oni udaraju zene to nema veze e pa ne moze vise ni tako. Savjetovala bih sve zene neka se suprostave svom muzu jer dosta je bilo nasilja nad zenama neka i oni vide kako je kada se dobiju batine.-Ispovesti-

 

Nasilnik može biti svako: član porodice, poznata ili nepoznata osoba, bivši ili sadašnji partner, kolega sa posla, radnik u firmi, službenik neke institucije. Nasilnici pripadaju svim društvenim strukturama: različitih su profesija, nivoa obrazovanja, materijalne situacije, nacionalnosti. Nasilnik uglavnom vrši nasilje promišljeno (kada nema nikog kod kuće, tako da nema dokaza: čupa vas za kosu, gurne vas niz stepenice) i manipulativno (ide u kupovinu, donosi cveće, vodi vas na večere, putovanja, opravdava i umanjuje nasilje, moli za oproštaj i prikazuje sebe kao „dobrog i pažljivog”). Po svemu sudeći, vaš partner nije bio nasilan na početku vaše veze i, čak i sada, ne upotrebljava uvek fizičko nasilje. Veoma retko se dešava da fizičko nasilje nastupi pre ciklusa verbalnog zlostavljanja i emotivne kontrole. Po svemu sudeći, ako se osvrnete na vašu vezu možete uočiti kako je nasilje počelo na veoma suptilan način – kroz napade na vaša osećanja samovrednovanja, vaše sposobnosti kao ličnosti, i postepenim izlovanjem od drugih.

 

Veoma često žene ne primećuju koliko je njihov partner postao destruktivan i nasilan dok se ne osete zarobljenim bilo emotivno, finansijski ili društveno. Veoma često, fizičko nasilje se povećava i postaje intenzivnije u ovoj fazi – kada je nasilnik siguran da je njegova partnerka izolovana i odsečena od podrške. Taktike kojima se nasilnik služi često uključuju mnogo više od fizičkog zlostavljanja. Fizičke napade, bilo da se dešavaju jednom nedeljno, jednom mesečno ili jednom godišnje, obično prate i druga ponašanja zbog kojih se žena u situaciji nasilja oseća strah. Mnoge taktike ilustrovane su na Točku nasilja-kontola i moć a koje predstavljaju nenasilne taktike kojima se nasilnici služe i koje imaju značajan uticaj na osećanja i samopouzdanje žena. Mnoge žene koje su bile u situaciji fizičkog nasilja, takođe su bile i emotivno zlostavljane. Najčešći tip emotivnog zlostavljanja je konstantno kritikovanje i ponižavanje. Vaš partner takođe može biti emotivno nasilan ako vas ignoriše, suzdržava se od pažnje, zove vas pogrdnim imenima, optužuje vas da ga varate, ako vam govori da niste dobra majka, supruga i prijateljica. Emotivno zlostavljanje može biti suptilno i često ga je veoma teško prepoznati. To je veoma često i efikasna taktika kojom vas sprečava da osećate da zaslužujete ljubav i poštovanje.

 

Mnoge žene izjavljuju da im partneri često kontrolišu pristup finansijskim sredstvima bilo uskraćujući im pristup novcu, sabotirajući njihove napore da nađu ili zadrže posao, prekorevajući ih kako troše novac i lažući ih o imovini. Neki nasilnici sav novac i kartice drže na svom imenu, tako da njihove partnerke nemaju pristup novcu bez njihove dozvole. Bez pristupa finansijskim sredstvima žene su ekonomski zavisne o nasilnicima i što predstavlja najveću prepreku ženi koja želi da napusti nasilnu vezu. Vaš partner može pretiti da će pojačati nasilje nad vama ili vašom decom ako se ne povinujete njegovim zahtevima. On može pretiti samoubistvom ili da će nauditi drugim članovima vaše porodici ili vašim prijateljima ako pokušate da odete. Ako ste u istopolnoj vezi, vaš partner/ka može pretiti objavljivanjem vaše veze onima za koje ne biste voleli da saznaju. Korišćenje prinude takođe može ukljačivati i to da ste prisiljeni da počinite nelegalne aktivnosti, a potom pretiti da će vas prijaviti službi za zaštitu dece ili policiji. Ova ponašanja se koriste kako bi se kod vas održavalo stanje straha i kako biste bili sprečeni da okončate vezu.