Neprimereno dodirivao maloletnu devojčicu u čijoj je kući bio bio svetio vodicu

Sveštenik jednog sela u svilajnačkoj opštini uhapšen je zbog polnog uznemiravanja četrnaestogodišnje devojčice.

Njemu je određen pritvor do 30 dana, a sumnja se da je neprimereno dodirivao maloletnu devojčicu u čijoj je kući bio bio svetio vodicu. Navodno je djevojčica uhvatila za ruku i

tražio da ga poljubi u usta.

Svešetenik je iskoristio to što su otac i brat devojčice izašli iz kuće i poljubio je devojčicu, ali je ona odbila da njega poljubi i pobegla iz kuće.
Devojčica je potom sveštenika prijavila policiji.

Seoski sveštenik se pred nadležnim organima branio tako što je rekao da je djevojčica bila tužna, da je hteo da je uteši i da je poljubio “roditeljski”.

Meštani sela u kome se to dogodilo kažu da je riječ o vrlo dobrom svešteniku, koji je kod njih već petnaestak godina i prosto ne mogu da verujem da je on to uradio.

– Svašta se priča. Ne znam koliko je to tačno. On i meni sveti vodič i poljubi moje ćerke, ali nikada to nisam shvatio kao polo uznemiravanje.

Mislim da on to nije uradio iz tih razloga.

Znam da je izgubio sina i brata i da je rastrzan zbog toga, ali ne mogu da vjerujem da je spreman da uradi tako nešto. On je najškolovaniji pop u svilajnačkoj opštini.

Porodica devojčice je takođe dobra i poštena, tako da ne znam šta da mislim – kaže meštanin sela iz kog je uhapšen sveštenik.