Neophodne vježbe koje nas čine savitljivijim i zdravijim!!!

Zdravlje je blago koje nam se daje samo jednom u životu. Naša je dužnost brinuti se o tome od djetinjstva. Što bolje vodite brigu o svom zdravlju, sretnijem, dužem i aktivnijem životu.

Pozivamo vas da testirate svoju tjelesnu dob i predlažemo nekoliko vježbi za poboljšanje vašeg zdravlja i života.

Prije svega, testirajte svoju tjelesnu starost.

Počnite tako što ćete malo zagrijati mišiće. Zatim se sagnite, pokušavajući doći rukama do poda. Držite noge i leđa ravno. Zapamtite tačku koju bi vaše ruke mogle dosegnuti, a zatim ponovno uspravite.

Rezultati ispitivanja

20-25 godina

  • Možete dlanom dotaknuti pod, a noge držati ravno. Vaši mišići su prilično opušteni.

25-38 godina

  • Možete dodirnuti pod vrhovima prstiju i lagano saviti koljena. Sveukupno, vježba vam ne donosi mnogo nelagode.
38-50 godina

  • Vaši prsti mogu dodirnuti gornji dio stopala, koljena su savijena, a mišići su napeti. Sve u svemu, osjećate se kao da želite ponovno ustati što prije.

Više od 50 godina

  • Ne možete se dotaknuti, a pokušaj savijanja čini da savijate koljena. U tom se položaju osjećate nelagodno.

Kako poboljšati fleksibilnost

Ako niste zadovoljni svojim rezultatima, nemojte paničariti. Savijte se više od 30 puta dnevno i za mjesec dana ćete imati iznenađujuće rezultate.

Tibetanski mudraci su rekli da tjelesna dob osobe ovisi o stanju njegove jetre, što je povezano s fleksibilnošću. Svatko zna da sjedeći način života negativno utječe i na mišiće i organe. Savijanjem barem 30 puta dnevno, učinit ćete da su vaši ligamenti i tetive jači. Najbolja vijest je da možete poboljšati svoju fleksibilnost u bilo kojoj dobi.

Bonus: Kako osloboditi mišićnu napetost statičkom vježbom

Statička gimnastika pomaže u uklanjanju unutarnjih mišićnih grčeva. Provođenjem ove jednostavne vježbe, oslobađate napetost i obogaćujete svoje tijelo kisikom. Također donosi puno mišića u igru. Jedan od najvažnijih učinaka ove vježbe je da daje unutrašnju “masažu” vašim organima i poboljšava probavu. Najbolja stvar u vezi s tim je da ne trebate nikakvu opremu za to i to možete učiniti bilo gdje.

  • Zadržite dah.
  • Duboko udahnite i zaokružite želudac.
  • Još jednom zadrži dah.
  • Izdahnite sav zrak iz pluća i upijte želudac.

Važno: Možda je najbolje da se posavjetujete ipak sa svojim ljekarom prije vjebi.

Imate li savjet o tome kako poboljšati fleksibilnost i osloboditi napetost mišića? Podijelite svoje savjete s nama u komentarima. IZVOR: Bright Side.