Nemoguće, par zar ima neko da ne voli?!!!

 

Seljak se vraćao pješke u svoje selo. Usput je kupio jednu kantu, kanistar boje, dva pileta i jednog gusana, sve živa perad. Kad je izišao iz trgovine, zastao je i počeo razmišljati kako će sve ovo što je kupio donijeti kući. I dok je tako mozgao, pojavi se neka žena i upita ga za put u selo koje se nalazilo blizu njegovog sela. – Baš dobro, – kaže seljak, – na mom imanju ima jedan popreèni put koji vodi pravo do tvog sela. Ja bih te mogao odvesti do tamo, ali jo¹ ne znam kako ću i sam stići kući sa svim ovim teretom. Žena mu predloži: – Stavi kanistar s bojom u kantu i nosi kantu u jednoj ruci, gusana u drugoj ruci, a piliće stavi ispod svake ruke po jedno. – Puno ti hvala! – odgovori čovjek i njih dvoje krenu zajedno put pod noge. Nakon nekog vremena čovjek reče: – Hajde da skratimo put i pođemo ovom prečicom koja vodi kroz šumu, jer ćemo tako dobiti mnogo više na vremenu. Žena ga pogleda s izvjesnim oprezom, i odgovori: – Ja sam sama s tobom i ne mogu se obraniti. Kako mogu biti sigurna da me ti, kad uđemo u šumu nečeš silovati? – Ja teglim kantu, pun kanistar, dva pileta i gusana. Kako bih to mogao učiniti s tobom sa svim ovim teretom na rukama? Ako pustim gusana i piliće, pobjeći će mi svi! – Vrlo jednostavno, – nestrpljivo će ona. – ti staviš gusana na zemlju i pokriješ ga kantom, kanister s bojom staviš na kantu kao sigurnost da gusan ne pobjegne… – A ova dva pilića? – Ja ću ih držati !

 

Probudivši se usred noći, žena ustanovi da njenog muža nema ukrevetu. Ustane i zatekne ga kako sjedi u kuhinji uz šalicu kave, i gleda zamišljeno inekako sjetno u zid ispred sebe. – Zašto ne spavaš dragi? Što nije u redu? – upita ga ona On je pogleda i reče: – Prisjećam se kako smo se upoznali prije 20 godina i kako smo počeli zajednički izlaziti. Ti si imala 16 godina. Sjećaš li se toga? Žena je bila dirnuta do suza što je njen muž tako brižan i nježan. – Naravno da se sjećam – tiho reče ona. Suprug uzdahne. Riječi su teško izlazile: – Sjećaš li se kada nas je tvoj otac uhvatio na zadnjem sjedalu mog auta? – Naravno dragi- reče žena sjedajući na stolac nasuprot njemu. – A da li se sjećaš kada je uperio sačmaricu u moje lice i rekao “ILI ŽENIŠ MOJU KĆER ILI ĆU TE SPREMITI NA 20 GODINA U ZATVOR?” – Sjećam se i toga – odgovori žena nježno. Muž obrisa suzu koja mu je klizila niz obraz i reče: DANAS BIH BIO PUŠTEN NA SLOBODU.

 

Jedne večeri predsjednik Obama i njegova žena Mišel odlučili su malo izaći iz “kolotečine” i otišli su na skromnu večeru u restoran koji nije pretjerano luksuzan. Dok su sjedili za stolom, vlasnik restorana je upitao predsjednikovo osiguranje može li nasamo porazgovarati s Prvom damom. Oni su se složili i Mišel je imala kratak razgovor s njim na drugom kraju restorana. Kada se Mišel vratila za stol, predsjednik Obama ju je zapitao: “Zbog čega je želio razgovarati s tobom?” Odgovorila mu je da je to njen stari prijatelj iz srednje škole koji je nekada bio smrtno zaljubljen u nju. Obama ju je pogledao sa osmjehom i rekao: “Znači, da si se udala za njega, sada bi bila gazdarica ovog restorančića.” Mišel je kratko odgovorila: “Ne dragi! Da sam se udala za njega, on bi sada bio predsjednik Amerike!”