Nemaju sve žene ovu privilegiju!!!

Biti majka nikad nije lak zadatak: dolazi sa puno odgovornosti, napora i ogromnih nagrada. Zbog toga mi želimo da ohrabrimo one velike žene koje su prošle kroz carski rez da ponosno nose svoj “znak sreće”. Rođenje C-segmenta zahtjeva ogromnu količinu hrabrosti i snage, a samo žena i majka mogu se s njom baviti herojskim i divnim načinom. Evo 3 istinekoje znaju samo žene koje su imale C-dio.

1. Hrabro su suočeni sa posljedicama hirurške intervencije Možda mislite da je carski rez, poznat i kao C-deo, uobičajeni postupak, ali se smatra da je velika operacija. I, kao i druge vrste glavnih operacija, C-sekcije takođe nosi rizik i za majku i dijete. Osim toga, vrlo je teško da budući otac ili članovi porodice budu prisutni u operativnoj sobi tokom rođenja. Oni mogu biti sami, bez mogućnosti dobijanja podrške i punih neizvjesnosti. Ne može biti boljeg primjera borbe od onog u kojem se strah i usamljenost bore interno protiv snage, volje i bezuslovne ljubavi koje ove žene izdržavaju samo da primaju tu divnu bebu.

2. Ne znaju da li je sve u redu dok ne napuste operacionu sobu. U ovim slučajevima, rizik se ne završava rođenjem bebe. Kao i u svakoj operaciji, ljekari ne mogu utvrditi da li je sve uspješno sve dok se anestezija ne iscizne. Pored toga, postoji i detalj koji malo ljudi zna. Tokom ciklusa C majka je svjesna – ne osjeća bol, ali osjeća sve pokrete koji se javljaju unutar nje. To je neprijatan, invazivan osjećaj, i ako ga niste ranije upoznali, to može biti traumatično. Čak i tako, oni prolaze kroz to tako što su glave visoke, jer znaju da je nagrada odlična.

3. Oni prolaze kroz opstanak nakon carskog reza kao prave heroine. Kada se dijete rodi, svijet majke se okreće oko sebe i ona se bez potrebe podudara s njihovim zahtjevima. To zahtjeva predispoziciju i logistiku koja su često iscrpljujuća. Zamislite da sve to radite sa bolom. Da, sa puno bolova i neugodnosti što je neizbježan dio procesa oporavka posle operacije. To ih čini još jačim, prelazeći bolni prag i razvijajući unutrašnju snagu koja se upoređuje s snagom druge majke.

Bez obzira koliko je teško, to rade uz osmjeh i sa svu ljubav na svetu. Zbog svakog nesretnog minuta, svake pelene mijenjaju se, svaki osmjeh i mogućnost držanja te male ruke, osjećaju njihov udah, a taj čudesni novorođeni miris djece to opravdava. To je razlog zašto su u ovom svijetu, da bi taj mali produžetak od sebe bili zadovoljni. Mi aplaudiramo svaku od ovih majki koji su obilježeni ožiljcima koji im omogućavaju da nikada ne zaborave od čega su napravljeni. Dakle, drage majke, nosite tu lijepu marku sa ponosom. Ne kriju ga, nemojte prikrivati, jer svaka žena nema tu privilegiju.-Bright side-

Jedne noći Muji se u snu pojavi patuljak i pita ga: -Jesmo li piškili? Mujo mu odgovori: – Nismo. A patuljak će: – Pa šta čekamo?? I Mujo se upiški. Slijedeće noći opet se u snu pojavi patuljak i pita: – Je smo li piškili? – Nismo. – Pa sta čekamo? I Mujo se opet upiški. Treće noći opet se pojavi patuljak, I Mujo se opet upiški. Fata nagovori Muju da ode kod psihologa i da mu kaže šta mu se dešava. I Mujo ode do psihologa i kaže mu: – Znate imam jedan problem, uvek se u snu upiškim. Pita ga psiholog: – Pa kako se to dogodi? – Uvijek mi u snu dolazi jedan patuljak I pita me :-Je smo li piškili -, a ja odgovorim – “nismo” ,i on kaže : -Pa sta čekamo?? I ja se upiškim. Psiholog će njemu: – Dobro, sljedeci put kad ti dođe u san i kad te pita je smo li piškili , ti reci jesmo. Odlazi Mujo kući i u snu mu opet dođe patuljak i pita: – Je smo li piškili? Mujo odgovara – Jesmo. – A kakili? – Nismo . – Pa šta čekamo??

Došla stara baba, nagluva, kod doktora da je pregleda, kao nešto s njom nije u redu. Doktor je pregleda i kaže: – Draga moja gospođo, s vama je sve u redu, samo vam treba kura C vitamina. Baba dođe kući i ispred kuće se sretne a komšinicom: – I šta kaže doktor? – Ah, rek’o je ono što već znam… Da mi treba k*rac i litra vina…