Ne ulazi u raspravu sa ženom koja čita – Vrlo je vjerojatno da ona zna i misliti

Muž i žena odu na odmor na lijepo jezero, među ostalim poznato i po mjestu za ribolov. Muž voli otići u ribolov u cik zore, a njegova žena tada obožava u miru čitati knjige. Jednog jutra, muž se nakon nekoliko sati ribolova vratio i odlučio malo odspavati, a supruga se odluči sama odvesti čamcem na jezero.

Upali ona motor i izveze čamac na jedno usamljeno mjesto, baci sidro, izvadi knjigu i nastavi uživati u tišini i čitati svoju knjigu. Uskoro naiđe ribolovni inspektor u svom čamcu, pristane uz njezin čamac i reče: – Dobro jutro gospođo. Što to radite?

 

– Čitam knjigu, odgovori ona. – Vi ste na dijelu jezera rezerviranom za sportski ribolov! – Žao mi je gospodine, ali ja ne pecam. Ja samo sjedim u čamcu i čitam knjigu. – Da, ali u čamcu imate sav pribor potreban za pecanje i što se mene tiče, mogli biste s pecanjem otpočeti svakog trenutka. Bit ću primoran povesti vas sa sobom do stanice i protiv vas podnijeti prijavu, reče on.

– Ako vi to zaista i uradite, onda znajte da ću i ja protiv vas podnijeti prijavu, ali zbog silovanja – odgovori mu žena. – Ali, pa ja vas nisam niti dotaknuo! – reče inspektor. – Da, ali vi za to imate sav potreban pribor i što se mene tiče mogli biste s tim otpočeti svakog trenutka. – Doviđenja gospođo i uživajte u ovom lijepom danu…

 

Pouka: Ne ulazi u raspravu sa ženom koja čita. Vrlo je vjerojatno da ona zna i misliti. A ako se već raspravljaš sa ženom koja čita i misli, onda shvati da je ne možeš preveslati! Podijeli dalje ako si žena koja voli čitati knjige  Izvor: atma