Ne treba samo odmah paničiti već pametno razmišljati!!!


Mujo postao advokat i u prvom svom slučaju brani nekog majaškog bosa.U toku suđenja mafijaš mu reče: -Ako me osude na samo godinu dana zatvora dobićeš 100 000 eura. U svakom drugom slučaju ode ti glava! Na kraju suđenja sudac izriče presudu: -“Sud Vas osuđuje na godinu dana zatvora!” Mafijaš radosno skoči,zagrli Muju i upita ga ushićeno: -“Svaka čast,Mujo! Jel’ bilo teško ubjediti suca da mi da samo godinu dana zatvora?” A Mujo će ponosno: -Užasno teško, sudac je uporano htio da te oslobodi ali eto uspio sam da ga ubijedim!!!

Mujo vozač šlepera, prevozi teret po cijelom svijetu. Dobio turu da odvuće ali dođe do jedno tunela i vidi ma ima viška bar jedan cantimetar i da ne može da prođe. Uzima veliki čekić i penje se na šleper, nailazio Haso pa ga upita: -Jel’ bolan šta češ sa tim čekićem? -Ma, šuti zapinje mi bar jedan centimetar pa hoću malo da ulupim!!! -Ama čovjeće, ne radi to, ispuši gume jedan centimetar i prođi. -E, jesi blentav, pa ne zapinje meni dole,već gore odgovori Mujo.

Mujo na završnom ispitu iz filozofije i matematike u večernjoj školi. Profesor: -Mujo, ništa do sada nisi znao odgovorit. Mujo: -Dajte profesore još samo jedno pitanje! Profesor: -Ni sam ne znam što bi te pitao! Mujo: -Neko lakše pitanje, za prolaz! Profesor: -Hajde, od tačke A do tacke B, ko ce prije doći, ti ili tvoj motor? Mujo: -Pa…ja! Profesor :-Bravo, kako si samo znao da tvoj motor ne može voziti bez tebe? Mujo: -Nisam znao, ali znam da nema goriva!

Dvojica sudija su u pijanstvu napravili rusvaj po gradu zbog čega su uhapšeni i odvedeni u zatvor. O ovome je obavješten njihov pretpostavljeni. Šef je odlučio, za kaznu, da njih dvojica sude jedan drugome. P Prvi sudija se pojavio pred kolegom i priznao da je kriv za pijanstvo i nered. Njegov prijatelj ga osudi da plati kaznu deset šilinga. Sutradan osuđeni treba da sudi ovom prvom kolegi. Zasjeda sud i ovaj ga osudi na mjesec dana zatvora i izmirenje štete. Ne vjeruje ovaj, pa mu kaže: -Pa čovjeće ja tebe osudi sa 10 šilinga, šta ti pobogu ovo radiš? -A kolega će mu: -Ja već drugi put ćujem da ovaj prestup i ponavljanje isto prestupa se rigorozno kažnjava.