Ne može krava biti pametnija od mene misli se Lala….

Pošao Lala da pomuze kravu. Uzme stolić, stavi kantu ispod krave, sedne i počne musti….

Nije to trajalo ni minut, kad krava udari levom nogom, sruši kantu i proli mleko. Nađe Lala neki konopac i zaveže kravi nogu tako da je ne može maknuti. Sedne on i nastavi da muze. Začas se krava uzvrpoljila i drugom nogom prevrnula kantu. Lala poludi, nađe konopac i sveže joj i drugu nogu. Sedne on opet i nastavi musti. Ali, krava nije imala mira i počela ga udarati repom. Odluči Lala zavezati kravi rep, ali nikako da nađe neki konopac. Seti se da ima remen. Popne se na stolić iza krave, uzme remen i počne vezati rep za gredu na plafonu. Kako se ispružio da dohvati gredu tako mu spadnu pantalone i baš u tom trenutku ulazi komšija i pita ga: – Je li Lalo, šta to radiš?! – Je*em, je*em, da ti kažem nešto drugo ne bi mi verovao!

 

Paranoidna šizofrenija Dođe čovjek sav usplahiren kod PSIHIJATRA… -Doktore,pomagajte ako Boga znate…neću dugo izdržati ovako… Doktor pokušava da ga smiti pa kaže: -Dobro, čovjeće, smirite se, pa ja sam tu da pomognem…dakle , šta Vas mučii…?! -Imam maniju gonjenja, kao da svi na ulici samo u mene bulje, samo se o meni priča, …otvorim Vijesti na televiziji, a ono prva vijest na mene se odnosi…noću imam ružne snove…priviđaju mi se neki plavi monstrumi…osjecam neku tjeskobu ! Doktor: -Dobro, dobro, ništa strašno, imao sam ja takvih u svojoj karijeri već na stotine… a danas postoje jako dobri lijekovi za to…hm, Dijagnoza je jasna – akutna Paranoidna Shizofrenija…
Ali dobar znak je da ste svjesni vaše bolesti…, – nego, recite još samo, kada ste uočili prve simptome ovog stanja …?
-Tačno prije deset dana…kad sam pobjegao iz KPZ Zenica!!

Ukrca se časna sestra u vlak, sjedne u kupe i vlak krene. Vozi se ona kad preko puta ugleda poznato lice. Žena, sređena, bunda, nakit, kožne čizme, ludi komplet, frizura, nokti. Gledaju se one u čudu, gledaju. – E, jesi to ti, Nadice? Kako si? Dugo se nismo vidjele!  Ispričaju se one gdje je koja bila svih ovih godina, što se dogodilo i tako dalje. Ne da časnoj sestri vrag mira pa je pita: – Nemoj se ljutiti, ali ova bunda, kako…? Kaže žena: – Ma, neugodno mi je, ali jedna divna noć i evo. Voze se one dalje, kad opet časna: – Oprosti, ali ove čizme, otkud….? – Ma, baš mi je neugodno, ali jedan prekrasan vikend, i evo… Časna sestra: – Čuj, ovaj komplet, ta ogrlica, kožna torba…? – Ma, eto, jedno prekrasno zimovanje, i evo… Rastanu se one na stanici, odu svaka svojim putem. Časna sestra dođe u samostan, već je bilo kasno, skine se, pomoli i legne. Kad usred noći čuje neko tiho kuca! Časna sestra upita: -Ko je?
– Ja sam, fra Jozo! – tiho će fratar. Časna sestra: – Ma jebi se ti i tvoje karamele!

Idu Pamet i Šta te Briga ulicom i Pamet predloži: • Šta te Briga, idemo na pivo! Ali Šta te Briga reče: • Ne! Ja neću, ti idi. Tako Pamet uđe u kafanu, a Šta te Briga ostane čekati. Tu mu priđe policajac i upita: -Hej, kako se zoveš?
• Šta te Briga. Policajac ponovi pitanje: – Kako se zoveš? • Šta te Briga. – ponovi on. Policajac pobesni i krene da mu vezuje lisice: -Budalo, trebao si samo da kažeš kako se zoveš! Gde ti je pamet?! • Eno ga u kafani, pije pivo. – tužno odgovori Šta te Briga.