Ne mogu Balkanci bez urgencija!!! :D :D :D

Zamolio Haso Muju da mu učini nešto preko Džafera i Mujo mu obeća. Sutradan dolazi i kaže Hasi:– Pito sam za tebe Džafera, Safetovog burazera, sina od komšije Ibre, što je jeb**’o Fadilu, jaranicu od Suade, koja živi ispod Nedžada, Zijinog ortaka što su držali radnju sa malim Samirom, što je uzeo Golfa onog s felgama od rahmetli Fikreta koji je sa starim Muharemom švercovo cigare. – I? Upita Haso – Kaže da te ne zna!!!

Leže dva Crnogorca pod drvetom i ko odmaraju se. Vreli dan sporo odmiče i sjenka se pomjera i izgubiše hladovinu. -Ajd’ čoeče da se pomjerimo – kaže jedan. Prođe neko vrijeme dok se polako pomjeriše i zauzeše hladovinu. Kaže drugi: -Šta ti je čo’ek, k’o tica. Čas je tu, čas tamo!

Natočiš gorivo, radnik na pumpi zamisli broj i ako pogodiš taj broj nagrada je-besplatan seks-Natočio Mujo i Haso gorivo i pita radnik Muju koji je broj zamislio? -Mujo kaže broj 6 Radnik mu kaže žao mi je zamislio sam broj 8 A sada ti Haso. Haso kaže broj 2. -Žao mi je zamislio sam broj 1 kaže mu radnik. Razočarani odlaze s pumpe i kaže Haso Muji: -Znaš Mujo, meni je ovo nešto sumnjivo, mislim da je ovdje neka podvala u pitanju!! A Mujo će: – Ma kakvi bolan Haso, eto moja Fata je već dva puta pogodila broj….

Leže Haso i Mujo u hladovini. Prolazi stado ovaca. Prođe malo kad će Mujo: -Haso, u ovom stadu ima tačno 640 ovaca. Haso ga pogleda s nevjericom i kaže mu: -Ma bježi bolan, ko eto ti znaš?? -Znam,znam, idi pitaj kaže mu Mujo. Ode Haso do čobana i upita ga koliko ovaca ima stado? Čoban mu kaže 640 ovaca. Vraća se Haso i kaže mu: -Kako bolan tako lako izbrojiš ovce u stadu? -Ma ništa lakše moj jarane, izbrojiš noge i podijeliš samo sa 4.