Naučnici sa Oxforda tvrde da su ovo najsmješniji vicevi….

Naučnici sa Oxforda tvrde da su ovo najsmješniji vicevi.

Puž sa stavom

Muškarac sjedi u sobi kada začuje da netko kuca. Otvara vrata i ugleda puža na trijemu. Uzme ga i baci daleko u dvorište. Tri godine poslije opet neko zakuca. Na opet otvori vrata i ugleda istog puža koji mu ljutito kaže: “Dobro, šta je bilo ono?”

Duh idiot

Tri prijatelja zaglave na punu otoku i nađu magičnu lampu s duhom koji svakome obeća ispuniti jednu želju. Prvi poželi da ga vrati kući. Drugi poželi isto. Treći kaže: “Usamljen sam. Želio bih da se moji prijatelji vrate. “

Dječak i brijač

Dječak ulazi u brijačnicu, a brijač šapne mušteriji: ‘Ovo je najgluplji dječak na svijetu. Sad ću vam dokazati. Brijač u lijevu ruku uzme novčanicu od 10 maraka, u desnu dvije kovanice od dvije marke, a zatim pozovite dječaka i pita ga: “Koje želiš?”. Dječak uzme kovanice i izađe. “Šta sam vam rekao”, kaže brijač te doda: “Taj mali nikada neće naučiti”. Kasnije, mušterija napusti brijačnicu i ugleda dječaka kako izlazi iz dućana sa sladoledom. “Hej mali, zašto si uzeo kovanice, a ne novčanicu?”, Upita ga. Dječak, zadovoljno ližući sladoled odgovori: “Zato što ćeš, kada ćeš odlučiti uzeti 10 maraka, biti ćeš gotova”.

Jedan u milijardu

Kina ima više od milijardu stanovnika. Milijardu! To znači da tamo čak i ako si “jedan u milion”, postoji još barem hiljadu istih.

Utrka s medvjedom

Dva planinara šeću šumom kada ugledaju medvjeda na udaljenosti od 50 metara. Medvjed ih primijeti i krene prema njima. Jedan od muškaraca brzo skine ruksak, izvadi tenisice i počne ih panično navlačiti. Drugi ga zbunjeno upita: “Šta to radiš? Tenisice ti neće pomoći da budeš brži od medveđe ”, a ovaj odgovori:“ Važno je samo da budem brži od tebe! ”IZVOR: Studomat.ba

 

U avionu putuju Srbin, papagaj, sve ostalo stranci. Nailazi stjuardesa, a papagaj će: ● Jao, što si lepa, što si zgodna, što imaš lepe noge. Ja kad god prođe stjuardesa, na nju da govori.

Video Srbin od papagaja pa počne i na govoriti: -Joj, što si lepa, što si zgodna, što imaš lepe noge, moja majka bi volela da joj budeš snajka! Noj da dosadilo pa se obrati pilotu, a na njoj kaže da ih izbaci napolje.

Tako i uradi. Izbaci ona njih, oni padaju, a papagaj leti oko Srbina i pita: ●Je l’ znaš ti da letiš?A ovaj će: -Ne znam. ●Pa šta se onda kurčiš?!

 

Putnički brod prolazi pored malog pustog ostrva u Tihom okeanu.Putnici sa broda vide na ostrvu čoveka duge kose i brade kako skače, urla i maše rukama iz sve snage. Jedan od putnika upita kapetana: -Ko je ono na ostrvu? -Ne znam, ali svake godine kada ovuda prolazimo, on totalno podivlja.

Neiskusna učenica se sprema za maturskoj proslavu, te pita majku:– “Mama ako poljubim dečka da li ću zatrudneti?” – “Ma sigurno ne!” – “A od oralnog seksa?” Majka u šoku: – “Nećeš ni od toga!” – “A od analnog seksa?” Majka će van sebe: – “Gospode Bože! ‘ćeri zar si sve to htela da radiš na maturskoj? – “Ne mama, ne uzbuđuj se, ja samo hoću saznati ko je otac!”

 

Žali se punica zetu:-Zete, nije mi dobro imam tumor Zet ko žali punicu pa kaže punici: -Punice vidiš dole onaj potok’ -Vidim zete. -E, pa svaki dan idi dole i maži se blatom iz potoka. -To će da mi pomaže? -Paaa ne baš, ne pomaže, ali moraš se polako privikavat na zemlju.

Kad se neko pravi nevinašce. Sestra: -Hajde progutaj ovu pilulu. Pacijentkinja:- Ne mogu sestro pa da me ubiješ! Sestra: -Hajde ne izmotavaj se, tolike ku*ce si progutala a ne možeš pilulu!

 

Vraćao sam se kući u kasne sate i vidio komšinicu kako plače. Vjerovatno su bili neki ljubavni problemi. Kroz plače jecajuči je rekao da će se baciti pod voz. Ja šaljivdžija po prirodi u šali sam rekao: – “Kono zašto pod vozač baci se pod mašinovođu” (ja sam mašinovođa). Takav sam šamar dobio da i poslje godinu dana nemam snage da je pozdravim.

Mujo viče za vrijeme svađe sa Fatom…  -Dosta mi je više !!! Prekini !!! Nećeš mi govoriti šta da radim !!! Prekini !!! Ja sam gazda ove kuće !!! Sad ću otići sa prijateljima u kafanu da se napijem !!! Jel ‘ti jasno ??? Doći ću jako kasno kući i jako, jako pijan !!! Pogodi ko će mi skinuti čipele kad se vratim ??? -Patolog. mirno mu odgovori Fata….