Naravno Perica zna šta je najbrže :D :D

Pita učiteljica djecu šta je najbrže na svijetu. Mali Pero kaže: Metak. Učiteljica kaže:….

Dobro, metak je brz, ali nije najbrži. Mali štreber Tomo kaže: Svjetlost – Bravo! – kaže učiteljica. Mala Marica romantičarka kaže:  Misao je brža od svjetlosti. Učiteljica je oduševljena: Bravo Marice! A mali Perica kaže:  Moj tata je još brži!  Kako to? – pita učiteljica. Čuo sam kad je rekao mami: Svr*io sam brže nego što sam mislio!

 

 

Fata i Mersiha sjede i naravno hvale se momcima. Mersiha se hvali kao ne može od momaka ostati i nikako da se odluči kome svoje srca da da… Sluša nju Fata pa će: -Uh, ja ti bona imam veliki problem znaš onog jadnička Muju?
-Jel’ to onaj fini mirni momak što ti se udvara? -Jest bona, zaljubio se do ušiju u mene!! -Fino Bogami, važno je samo da te voli!! -Ma znam ja to, ali nema novca da mi to dokaže

Fata ima problema pa ode dermatologu. Poslije nekoliko dana Mujo se šetka čaršijom kad naleti dermatolog koji lijeći Fatu. -O, kako je Mujo? De mi Bogati kaži jel’ išta ona maska što sam propisao Fati da stavlja noću pomogla!
-Mujo se zahvali doktoru na pozdravu i kaže mu: -A, jest onako malo je pomogla! Dermatologu nije jasno pa ga upita:
-Kako bolan misliš onako malo?? Mujo će: -Pa pomaže sve dok se nije skinula moj doktore!!

Oženi se Mujo i jedva čeka da mu Fata rodi sina. Rodi Fata i stvarno sin. Ode Mujo i da mu ime Ibrica. Prođe godina, Ibrica se razboli i umre. Tugovao Mujo ali se odmah dao na posao i rodi Fata ponovo i opet sin. Mujo mu da ime Omerica, prođoše dvije godine ali i Omerica bolestan i umre. Žao Muji i kaže Fati da će još jedno dijete pa šta bude.
Rodi Fata i trećeg sina i Mujo ode u upisa ga kao Novica. Dolazi kući i kad Fata vidje rodni list samo što se nije
šlagirala pa mu kaže: -Mujo bolan, jesi’ ti čitav, kako bolan MARKO??? -Ma, ja konto kad umiru naši, nek umiru i njihovi.

Vrijeme godišnjih odmora. Šef mora da napravi plan godišnih, ali nikako se ne uklapaju svi. Treba mu bar jedan da bude van sezone pa pozva prvo Muju Dolazi Mujo, šef mu ponudi da sjedne i pita ga: -Mujo, voliš li ti možda toplo pivo? -Jok bolan, odakle ti to!!!? -A voliš li znojne žene? -Šefe, pa ko još voli tak’e žene?!!! Šef očito zadovoljan odgovorima pa će Muji: -Super Mujo, ti ćeš onda na godišnji zimi!!!