Nakon što je traktorista namjerno pregazio psa u Gračanici: Pas je živ, ali nepokretan, vozač identifikovan i tereti se…

Našao sam teško povrijeđenog haskija kako potpuno nepokretan cvili. Donijeli smo ga u Veterinarsku stanicu i zbrinuli, a danas ga vozimo u Lukavac.
Pretpostavka je da je ili slomljena, ili teško povrijeđena kičma, karlica ili oboje….

Nakon što je sinoć na društvenim mrežama objavljen snimak, kako mještanin gračaničkog sela Rašljeva traktorom namjerno gazi psa na lokalnom putu,

brojne su reakcije građana širom BiH. Posebno su glasna udruženja za zaštitu životinja.

Nakon objave snimka na društvenim mrežama i brojnih poziva, na lice mjesta stigla je i gračanička policija te veterinar Veterinarske stanice Gračanice.

Policija je identifikovala vinovnika ovog monstruoznog čina, a riječ je o S. M. Prije toga, veterinar Nerman Avdić, doktor veterinarske medicine,

dao sve od sebe da spasi život jadnoj životinji.

– Našao sam teško povrijeđenog psa rase haski kako potpuno nepokretan cvili. Donijeli smo ga u Veterinarsku stanicu u Gračanici i zbrinuli.

Danas ga vozimo u Lukavac na rentgenski pregled. Pretpostavka je da je ili slomljena, ili teško povrijeđena kičma, karlica, ili oboje.

Tek tada ćemo vidjeti šta dalje raditi, kazao je dr. Avdić za Avaz.

Iz policije u Gračanici je potvrđeno da su obavili uviđaj na mjestu monstruoznog događaja.

– Identifikovali smo počinioca krivičnog djela kojeg je kantonalna tužiteljica okvalifikovala kao krivično djelo mučenje i ubijanje životinja.

Mi ćemo M. S, uz izvještaj, predati Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na dalje postupanje, kazali su iz policije.

Ako niste do sada pogledali snimak:

https://youtu.be/fBK3cs0UGmU