Najtužnija slika sa sahrane Šabana Šaulića: Dok su pjevača spuštali u raku, njegov vanbračni sin u suzama stoji udaljen od očevog kovčega!

Kralj narodne muzike, Šaban Šaulić sahranjen je juče na Novom groblju u Beogradu u Aleji zaslužnih građana. Od njega su se oprostili porodica, brojni prijatelji i svi oni koji su voljeli njegovu muziku.

Dan nakon sahrane pojavila se fotografija uslikana na samoj sahrani, a za koju se slobodno može reći da je jedna od najtužnijih sa vječnog ispraćaja kralja narodne muzike. Na njoj se vidi gdje je stajao Robert Šaulić, vanbračni sin Šabana Šaulića. On je bio u redovima iza, sam, udaljen od očevog kovčega i supruge Šabana i braće i sestara. Na njegovom licu vidi se tuga i bol za izgubljenim ocem.

Podsjetimo, Robert i Šaban se nisu vidjeli godinama, jer prema Robertovima tvrdnjama, Šaban zbog porodice nije želio nikakav kontakt sa njim. Ipak, tragičnu vijest da je Šaban preminuo u saobraćajnoj nesreći Robert je veoma teško podnio.

– U šoku sam, vjerujte da ne mogu da dođem sebi. Nisam u stanju da govorim, jako mi je loše. Sestra po majci, Tanja mi je javila za smrt mog oca, a ja nisam vjerovao šta čujem. Kada su potvrdili na portalima i vijestima da je Šaban poginuo, odmah mi se slošilo. On je bio moj otac, a iako nismo bili u kontaktu, ja o njemu nikada nisam imao loše mišljenje – počinje priču Robert i ističe da uopšte nije imao dilemu da li da dođe na sahranu.

– Sa ocem se nisam vidio godinama, a sada sam ga sahranio. Ovo je velika tragedija! Zaista ne mogu riječima da opišem emocije koje osjećam. Nemam ja šta da mu opraštam, šta je bilo, bilo je. Sve mu je oprošteno, shvatam da mu je porodica bila na prvom mjestu – kaže Robert i ističe da se nakon smrti oca nije čuo sa Šabanovom suprugom Gocom, ni polusestrama Ildom i Sanelom, kao ni sa polubratom Mihajlom.

 

 

 

 

IZVOR: (Srbija Danas)