Najljepši citati Duška Radovića: Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate….

…Ulaganje u glavu je dugoročno i neizvjesno.

Dušan Radović bio je srpski pjesnik, pisac, novinar i TV urednik. Bio je glavni urednik “Pionirskih novina”, urednik Programa za djecu Radio Beograda, urednik Programa za djecu Televizije Beograd, urednik lista “Poletarac”, novinar “Borbe” i od 1975. godine bio je urednik Studija B.

Najširoj publici je poznat po aforizmima kojima je budio Beograđane na valovima radija “Studio B”, koji su kasnije objavljeni u tri knjige “Beograde, dobro jutro”.

U nastavku donosimo neke od najljepših citata Duška Radovića.

  • Svaka žena ima po jednu, prvu ljubav, za uspomenu i dugo sećanje, za kajanje i uzdisanje, za bolje razumijevanje poezije i muzike.
  • Vodite računa o svom prezimenu. Ono će živjeti duže od vas i odgovarati za sve gluposti i greške.
  • Ima žena koje vole samo svoje muževe. Nisu ništa posebni ti muževi, već te žene.
  • Niko ne vjeruje lijepim ženama. Suviše su lijepe da bi bile vjerne. Takav je slučaj i sa pametnim muškarcima.
  • Ako vam ne ide škola – udajte se. Ako ne možete naći posao – rodite dijete. Manji problemi se uspješno rješavaju većim.”
  • Najgore knjige čitaju književni kritičari, oni koji moraju čitati sve. Lošim knjigama moraju se baviti i oni koji imaju prijatelje pisce. Najljepše je onima koji nemaju obaveza prema knjigama i piscima i mogu čitati samo ono što vole.
  • U svakome od nas postoji jedan koji hoće, koji lako obećava i lako prihvata obaveze. I postoji jedan drugi, pravi, koji ne umije i ne može. Prvi ostavlja utiske, a drugi ih kvari.
  • U ljubavi je lijepo i zdravo samo ono što se radi. Ono što se govori je čist šund. Kad bi joj se samo sudilo po tekstovima, ljubav bi trebalo ili zabraniti oporezovati.
  • Niko vam ne zavidi na sposobnostima, nego uspjesima. Dok radite, smatraju vas ludim, a kada nešto postignete sretnim.  Studomat.ba

 

Ali ovo nije sve:

1.”Pre nego što popravite svet, popravite česmu u svom stanu. Svet bi bio mnogo srećniji i lepši kad bi svako samo popravio česmu ili makar zube”.   2.“Zašto se ulične korpe za otpatke ne podignu na visinu koševa za košarku? Bila bi to provokacija kojoj niko od naše košarkaške nacije ne bi odoleo. Koševi bi bili puni, a grad čist”.  3.“Juče je jedan roditelj zavapio na roditeljskom sastanku: Dajte mi dobro dete, pa ćete videti kakav sam ja otac!”   4.“Pre nego što krenete da tražite sreću, proverite – možda ste već srećni. Sreća je mala, obična i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide.”  5.“Za razliku od doktora nauka, seljaci imaju više znanja nego stručne spreme.”

6. “Ateisti ne moraju biti pošteni. Nema boga koji bi za njih bio nadležan.”   7.“Tucite svoju decu čim primetite da počinju da liče na vas.”   8.„Teško je biti dete i biti dobar.“    9. „Ako rešite sve probleme svoje dece, oni neće imati drugih problema sem vas.“   10.“Ima velike sirotinje među našom decom, kojoj, sem para, roditelji ništa nisu mogli dati.”

11. “Hrabri muškarci treskaju vratima kad dolaze u kuću, a kukavice samo kada odlaze.”   12.“Naše malo može biti mnogo za one koji nemaju nimalo.”    13. “Samo siromašni znaju da ima i siromašnijih od njih, bogati vide samo bogatije od sebe.”   14. “Deco, možete misliti kakav je život kada je od kolevke pa do groba najlepše đačko doba”.  15. “Kad lopovi počnu da brane ono što su stekli, neće biti ljućih boraca za poštenje, a protiv lopova.”   16. “Dobra je svaka muka koja nas povezuje, i loše je svako dobro koje nas razdvaja.”  17. “Da li bi ljudi mogli biti bolji? Mogli bi, ali niko neće prvi da počne. Svi imaju loša iskustva. Nismo li se malo puta zaklinjali da ćemo biti bolji? I neki stvarno postanu bolji, pa ispadaju naivni. Jer su oni drugi – postali još gori.”