Najgori su ovi nepredviđeni problemi :D :D

Dobra pijanka društvo se sastalo i pilo se do kasno u noć. Ujutru se Haso budi sa teškom glavoboljom i prvo što mu naumpade je kako će ga još Mersiha tušiti i ispitivati.Odlazi u kuhinju da se napije vode, kad na stolu vidi stoji poruka. Ljubavi, napravljen ti je sendvič i eto dvije pive da se malo razbistri…Ništa mu nije jasno kad će mu sin: Stari, pijan si bio ko zemlja, buzncao si, jedva smo te smjestili u krevet i kad je mama počela da te skida, ti si se otimao i buncao… Nemojte gospođo, ja sam oženjen čovjek!!!

Ribolovac peca ribu, prilazi mu stariji gospodin i pita ga: Grize li momče? Ma, vala slabo danas, ali juče sam ulovio četrdesetak dobrih komada! A znaš li momče ko sam ja?? Ne, ali vidim da ste fin gospodin odgovori mu ribar. E, ja sam ribočuvar i moraću vas kazniti za jučeranji ulov. A, znate li vi ko sam ja upita ga riba? Ne, a ko ste ako se smije znati? Ma, ja sam najveći lažov od ribara u ovome kraju.Čas istorije. Nastavnik ispituje Pericu, a Perica nema žive veze. Naljuti se nastavnik na Pericu pa mu kaže: Znaš li ti išta?… I znaš li ti da je Linkoln u tvojim godinama bio odličan učenik?!!! Na mjesto jedinica ko kuća!!!! Odlazi Perica na mjesto pa nakon minut dva diže ruku Šta je šta sada hoćeš? kaže mu ljutito nastavnik. A Perica će: Ma ništa, samo da vam kažem da je Linkoln u vašim godinama bio Predsjednik Amerike!!!

 

Došao Piroćanac u poljoprivrednu apoteku da kupi sprej protiv mušica. Prodavac mu ponudi dva spreja: Ovaj košta 5 km i ubija oko 1.000 mušica, a ovaj vam košta 10 km i ubija oko 5000 mušica. Piroćanac se okrene i pođe iz radnje. Pa kuda ćete?  upita prodavac. Da si izbrojim mušice, odgovori Piroćanac.

Hvali se Englez kako je ženi za rođendan kupio Porshe i da ide od 0 do 100 za 7 sekundi. Francuz kaže: A ja sam svojoj kupio Ferrari i za 5 sekundi ide od 0 do 100. Bosanac sluša pa kaže: Ja sam svojoj Fati kupio poklon, i za 1 sekundu ide od 0 do 100. Englez i Francuz će uglas: Ma, nemoguće, pričas gluposti, to ne postoji … a šta si joj to kupio?! Vagu! – odgovori Bosanac.