Najbolji muž na svijetu je moj Mujo <3 <3

Moj Mujo je jako pažljiv. Tri puta sedmično me vodi na burek. Ja ga napravim i ispečem, a on mi kaže: “Hajd’, izađi bona iz kuhinje i pojedi i ti malo.” Popodne nikad ne spavamo zajedno. On spava sam na kauču u dnevnom, a ja brišem prašinu i perem suđe. Svakog mjeseca, čim dobije platu, kupuje mi poklone. Uvijek dobijem deterdžent za suđe, da se ne mučim i perem na suvo i “WC Sanitar” da ne moram da trljam kadu i pločice samo sa četkom i vodom. Zato svaki dan kažem sebi: “Bona, Fato, koje si ti sreće. Pa, đe nađe ovakvog čovjeka?” Rođena sam u novembru, pa mi Mujo za svaki rođendan pokloni četri metra drva i onda gleda kako uživam u poklonu dok ga unosim u podrum. Dok uživamo kraj vatre u peći, ja odmah spomenem da bih za Novu godinu voljela dobiti na poklon dvije tone uglja. Iako kipti od bijesa, uvijek se suzdrži pa me ne odalami, al’ kaže: “Tek si jedan poklon otvorila, a već misliš na drugi.” Al’ takve smo mi žene, šta se tu može!?

On me kao dobar muž tjera da držim dijetu, kako bi dobro izgledala. Stavio je ključ na frižider, a ako napravim batake za ručak, on pojede sve, a meni, duša moja, ostavi samo krumpir. Kad mu kažem: “Mujo, pa nisu nam djeca na dijeti, ostavi im bar jedan batak”, on mi odgovara: “Jesu, cure su, moraju biti mršave.” Takav je moj Mujo-pravi moderni domaćin, koji vodi računa da mu žena i ćerke uvijek budu vitke.Kad šetamo robnom kućom, izgledamo kao zaljubljeni par jer me on drži za ruku. Lijepo mi je zavrne da ne mogu ništa da pipam. On neće da se ja mučim, pa me svake noći istjera iz spavaće sobe da ne bih morala slušati njegovo hrkanje. Što jes’-jes’, ne da mi da sama radim po kući.Uvijek natjera mene i moju majku da zajedno radimo. Nikad se ne kupa bez mene. Jednom mjesečno fino me zamoli da mu ugrijem vodu, naspem u kadu i da mu istrljam leđa. Uvijek plače ako ga šampon ujede za oči, al’ šamar mi lupi samo ako ga baš jako peče. Ako budem dobra i ne ujede ga nikako za oči, onda me pusti da se okupam u istoj vodi kad on izađe iz kade… Srce moje najveće…

Mujo se izvalio na ležaj, čita novine, pijucka pivo, a mali Muj’ca sjedi za stolom i piše zadaću. Zamislio se Muj’ca, gleda tupo u svesku i ko fol razmišlja, Vidi Muj’ca da bi mogao tako cijelu noć pa kaže ocu: – Babo, babo, de pomozi!
Mujo lijeno pogleda Muj’cu i kaže mu: – Hajde Muj’ce, pitaj … Babo, babo znaš li ti kako glasi množina
od riječi muz’čar? Mujo se poče vrpoljiti, češkati po glavi i kaže: -Pa bar je to lako-Orkestar, Muj’ce, orkestar!

Žali se Mujo svom jaranu Hasi: -Moj jarane, imam ti ja problema u seksu sa svojom Fatom, izubila se romantika, sve nešto na brzaka!! A Haso će: -Jarane Mujo, uvedi malo romantike, evo npr. dovedi crnca jednog, ugasi svjetlo i nek crnac drži fenjer, napravi romatićnu atmosferu. Uradi sve to Mujo, ugasio svjetlo, crnac drži fenjer, ali Fata opet
hladna ko špricer… Skonto Mujo da je do crnca, pa poče galamiti na njega: -Kako si nesposoban, kako to držiš fenjer??? Daj fenjer da ja držim. Drži Mujo fenjer, a crnac obrađuje Fatu, poče Fata da uživa i vidi to Mujo pa će crncu: – Vidiš kako se drži fenjer kretenu jedan!!!

Nacrtao Perica na tabli dupe. Ulazi učiteljica i pita ko je nacrtao? Djeca šute…Ponovo učiteljica pita i naravno Perica ustaje i kaže da je on nacrtao. Učiteljica se naljutila i izbacila ga sa časa i rekla da se javi direktoru. Odlazi Perica do direktora i pita direktor Pericu: – Šta je bilo Perice? A Perica kaže: – Izbacila me učiteljica. – A šta radi učiteljica?
– Briše dupe! Direktore…