Muž me ostavio kada mi je bio najpotrebniji!! :(

Ja sam bila u 9-tom mjesecu trudnoće kada me je moj suprug ostavio.

Imali smo dvije kćerke i treća je bila na putu. Međutim on je odlučio da nas ostavi i da ode sa nekom mlađom da živi u drugi grad. Iskreno, nadala sam se da će se vratiti, ali me nikada nije nazvao. Ostala sam samohrana majka 3 kćerke, a da bi im pružila kakav takav život, odjeću, hranu, knjige, znala sam nekada raditi i po 16 sati dnevno.

Žuljevi na rukama mi nisu stizali zarasti, a već bi se novi pojavili. Godine su polako prolazile, a meni je bilo sve teže i teže, sve dok jednog dana nisam sasvim slučajno upoznala čovjeka, kojeg je žena koju je najviše na svijetu volio, ostavila jer nije mogao da ima djece. Kako mi je rekao, on je sterilan.

Upoznali smo se, i ne mogu reći odmah i zavoljeli, jer je malo kasno da se neko baš istinski zavoli. Međutim oboje se poštujemo i lijepo nam je zajedno. Ono što mi je jako važno jeste da je prihvatio moje kćerke, a još važnije mi je da su i one prihvatile njega.

Konačno nakon 5 dugih godina, sada mogu da zaspim mirno, bez da razmišljam za budućnost mene a i mojih kćerki. Sada sam konačno sretna i polako mi se vraža vjera u život. Ovo sada ne bi dala ni za šta na svijetu, pa taman i da mi je bivši muž vrati i da kleči na koljenima ispred mene. -Nema šanse-

Komični statusi.rs

 

BONUS:

Prema anketi iz 2012. godine, žene češće varaju zbog toga što se ne osećaju zadovoljno u svojim brakovima i zato traže emotivnu sigurnost i romantiku negde drugde. Takođe, žene varaju kako bi podigle sebi samopouzdanje koje im je ugnjetavano u braku. Nakon mnogo samoanalize, napokon, sam počela da shvatam razloge koji su me naveli da počinim prevaru. Tada sam još uvek mislila da je sreća nešto što se desi, a ne što se gradi i stiče. Kao i većina žena i ja sam tada mislila da jedna od uloga muškarca je da te učini srećnom. Kako nisam bila srećna u braku sa svojim mužem, mislila sam da će neko drugi da mi na srebrnom poslužavniku, posluži sreću koja mi pripada. Tako nešto ne postoji. Činjenica je zapravo da mi je cela ta afera donela samo još više konfuzije i nemira.

Sada mi je jasno da bežanje od sebe i realnost nije rešenje. Moja sreća ne treba da bude ničija briga, samo moja. Nemam pravo da očekujem od supruga da mi svako jutro za doručak servira tanjir sreće. Sama sam kovač svoje sreće.Nisam mogla da pronađem način na kojih bih mu saopštila da između nas više nema hemije, ni seksualne privlačnosti. Umesto da sam iskreno razgovarala sa njim o problemu, ja sam bežala i varala ga, nadajući se da on to nikada neće saznati. Duboko u sebi sam osećala da nisam vredna njegove ljubavi, jer nisam umela da uzvratim, ali to me nije sprečilo da ga ipak prevarim.

Ono što sada shvatam jeste da naša uverenja i ono što mislimo da smo i da želimo može da nas uvede u nešto nepromišljeno. Sistemi verovanja su moćni katalizatori ponašanja. Radeći na sebi uspela sam da prevaziđem pogrešna uverenja i sada sam u novoj vezi zasnovanoj na iskrenoj ljubavi. Održavanje stalne komunikacije i kada to ne želite je zaista neophodno. Ukoliko ne budete svaki put razgovarali o problemu, ćutanje će vam preći u naviku, kao lakši prividni način rešenja, i odvešće vas na ivicu odnosa. Takođe, žene se osete frustrinano i očajno ukoliko ne mogu da komuniciraju sa svojim muževim i odlaze u zagrljaj koji će im pružiti reči utehe.