Mujo stvarno ima veliki problem!!! :D :D :D

Mujo čuvao stado ovaca na livati, pa ponio i novine da čita. Sjeo na panj i čitao, čitao, ali mu se pridrijemalo, pa počeo da klima glavom gore dole. Ovan predvodnik pomislio da ga to čobanin zove na dvoboj, zaleti se i tresne Muju posred čela. Kad je kasnije došao sebi, Mujo viknu: – “Ko mi ubi ovna, da mu majku…” Pošao Mujo u lov na medvjede, kad u neko doba upadne u jarugu, puška mu ostane u ruksaku, a on šta će jadan potrči, potrči a medvjed dva koraka iza njega. U tom naleti na neku bukvu uspentra se na njen vrh, a dole medvjed prihvatio šapama bukvu i trese li trese. Mujo sav isprepadan počne kukati: – “Kuku majko poješće me medvjed, kuku majko!” U tom trenutku bukva progovara: – “Neboj se sine Mujo, to se tata samo šali…”

Doselio se Haso u zgradu gdje je stanovao Mujo, na sprat iznad njega. Prvu noć hoće Huso da legne spavat već je kasno. Taman poćeo da sanja kad nastade nekakva bunjava i buka. Konta on šta bi moglo bit i shvati da Mujo ispod njega lupa na bubnjeve. Sidje on dole i pozvani: – “Daj komšija već je jedanaest sati šta lupaš.” Mujo: – “Joj izvini komšija, znaš ja sam član jednog orkestra, sutra je nastup pa većeras je proba.” – “Dobro ako je samo većeras, nema problema!” Sutra Haso opet taman da legne opet buka, i opet on siđe do Muje. – “Šta je komšija ti reće danas je nastup!” – “Ma nije komšija odkazali su danas, bit će sutra pa opet generalna proba večeras.” – “Ako je tako, nema problema” veli Haso. Sutra naveće opet ista prića, lupanje kasno navećer, odkazali nastup za sutra, većeras generalna proba. Četvrti dan opet lupnjava poslije jedanaest sati navećer ali čudno Muji ne silazi Haso. On bubnja jaće, nema Hase. Popet će se kod njega da vidi što ovaj ne silazi. Udje on u stan, kad sjedi Haso u fotelji i drka. – “Šta je komšija, šta to radiš?” – “Šuti komšija danas je generalna proba a sutra ću ti jebat mater!!!”

Došla Fata kod svoje kone na kaficu. Piju kafu kad će Fata: -Joj draga moja, ne znam kako da ti ovo kažem! Mersihi čudno odjednom ponašanje Fate pa joj kaže: -De bona, šta je to tako teško pa ne možeš kazati?? -Ma znaš, juče tvoj Haso je prošao pored mene i dobro me je uvrijedio. Pa što je bilo, bona? Jel ti rek’o nešto ružno? A Fata će: -Ma šuti, rek’o mi je da sam debela krava!! Mersiha se nasmija i kaže: – Ma ne ljuti se bona, znaš mog Hasu, on je blentav, sve ljude procjenjuje prema vanjskom izgledu!

Poslije dužeg vremena sretne Mujo Hasu. Kaže Mujo Hasi:-Jarane, jel istina da si se oženio?? Jesam jarane oženi se i ja!!! kaže Haso -Pa, koju bolan oženi??? Haso će: -Ja sam njih četiri testirao da vidim koja je pametna i da je ženim.Pitam prvu: Kol’ko je 3 i 3, ona kaže šest. Vidim pametna. Pitam drugu: Kol’ko je 3 i 3,a ona kaže šest a može i više ako treba. Vidim filozof. Pitam treću isto tako, a ona mi kaže: Kol’ko tebi Haso odgovara. Vidim ova iz dobre porodice, poštovanje mi iskazuje.Mujo ga prekide i upita: -Pa dobro jarane i koju ti oženi?? Moj Mujo,… ja sam oženio onu četvrtu Mersihu, sa najvećim sisama! – odgovori Haso.

Haso radi u Španiji. Ode na utakmicu igra Real.Ugleda da Ronaldo dijeli autograme. Ali Haso nije htio autogram. On je htio zamoliti Ronalda za jednu uslugu, ali ga ovaj nije slušao. I tako svaki put kad bi Mujo prišao Ronaldu koji dijeli autograme, Mujo je pokušao ga zamoliti za uslugu ali ga je Ronaldo stalno odbijao. Haso uporan i na kraju dosadi Ronaldu i odluči pitati Hasu šta on želi. Kaže njemu Haso: – Ronaldo, hajd kad me vidiš u društvu s mojim jaranima ti priđi i pozdravi se sa mnom, znaš vilio bi da jarane impresioniram… – Ok, dogovoreno – odgovori Ronaldo. I tako jednom prilikom Ronaldo uđe u restoran gdje je Haso sjedio sa svojim jaranima. Ronaldo priđe Muji i upita ga: – Pa gdje si HASO! Haso odmjeri Ronalda pa mu kaže: – Bježi bolan Ronaldo, dosadan si… Bože, ljudi kako dosadan čovjek…