Mujo se našao u velikim problemima :D :D

Otišli Mujo i Haso na safari u Afriku, i nakon par dana našli mjesto za kampiranje i smjestili se. Jedno popodne ugledaju lava kako ide prema njihovom šatoru. Haso počne grabiti stvari da počne bježati, a Mujo sjedne i obuva tenisice. Haso ga pogleda i upita: – Bolan, Mujo, jel’ ti to misliš da ćeš bit’ brži od lava u tenama? Mujo se nasmije i odgovori: – Jok, Haso, al ću bit’ brži od tebe!

Muj’ca zaustavlja taxi, ulazi u taxi i jede čokoladu i taksista mu kaže: Momak, to će ti uništiti zub Muj’ca ga pogleda lijeno pa mu kaže: -Moj djeda je živio 103 godine. Taksista: -Možda zato što je jeo čokoladu? -Ne, nego zato što je gledao svoja posla !

Plavuša dolazi u tržnicu da kupi malo voća i povrća. Šeta tržnicom i ugleda staru baku kako prodaje povrće, pa ono ko veli žao je bake pa će od nje kupiti robu. Bako, pošto su krastavci? 1 km – kaže baka. -A paradajz bako? -2 km. -A špinat? -3,50 km -Jao, bako, sve ti je mnogo skupo kaže joj plavuša. -Nije kćeri, nije … no si se ti loše udala – kaže baka.

 

Žali se Mujo Hasi kako je ostao bez svoje djevojke Fate… Haso: -I tako ti jarane kažeš da si ostao bez Fate, pa kako bolan? šta se desilo? A Mujo snuždeno sleže ramenima i kaže: -Ma šuti, bili smo zajedno pod tušem i ona mi kaže: -Hajde Mujo da radim?? Ostavila me devojka. – Šta se desilo? – Pa bili smo zajedno pod tušem i ona mi kaže “Hajde da radimo loše stvari, mm? – A ti? – Šta ja, sipao sam joj šampon u oči…o loše stvari, mmm? Haso: -I šta ti? – Šta ja, sipao sam joj šampon u oči…

Nikada ne shvataj nečiju ljubav olako i ne igraj se s ljudskim osjećajima…Ne koristi dobrotu onoga ko te voli, već mu uzvrati još više…ali neka bude iskreno. Onoga koga ne želiš u svome životu, skupi hrabrosti i reci…boljet će, ali bolje da boli nego da te savjest jednom zapeče i vrati ti duplo više…Ako možeš voli…ako ne, nemoj ni počinjati nešto za što znaš da će povrijediti onoga drugog…Život je prekratak da ranjavaš sebe i druge…treba nastojati biti sretan koliko je moguće.