Mujo navalio ali komšinica nije raspoložena :D :D

Htio Mujo da nategne komšinicu, ali komšinica neda. Zbog toga se Mujo s njom dogovori:

– “Ako se budeš igrala sa mnom ocjeni me ocjenom od 1 do 10. Ako budem loš nikad me više nećeš vidjedi, a ako budem dobar stalno ćeš voditi ljubav sa mnom.” Poslije odnosa Mujo pita komšinicu: – “Kakav sam bio?”, a komšinca reče:– “Čista desetka.”
Nekolko dana nije bilo Muje, onda komšinica ode kod njega i reče: – “Mujo zar nećeš da se igraš sa mnom.”
Mujo odgovori: – “Nisam lud, da pokvarim ocjenu.”- Videoteka-

 

Doveo sin snaju kući, a ova kako je bila jako lenja, tašti ni najmanje pravo. Jednog dana odluči Tašta da nešto proba da je razradi, pa nagovori muža da se svađa sa njom oko toga ko da ide u kupovinu da bi se ova ponudila:
– “Nemoj stara ti, ti imaš artritis, noge te bole jedva hodaš!” – “Neka ja ću” odgovara on: “ti imas išijas jedva se krećeš, a znaš da ti nije zdravo na hladan vazduh odma se prehladiš.” I tako sve teže bolesti izgovaraju, kad ustade snajka, a oni jedva dočekali da nešto progovori, kad ona: – “Pa nemojte se svađati, ajde da se ovako dogovorimo, jedno jutro ide on a drugo ti.”

Oženio se Crnogorac devojkom iz Niša, pa kad je doveo u svoje selo, povede je da joj pokaže imanje. Kad su ušli u štalu, devojka, videvši silna goveda, reče: – Lele, lele, kolika goveda! A muž će odmah: – Ne kaže se more “Lele, lele” nego “Mašala, mašala”, to zapamti ženo! Nakon nekoliko dana, kad se Crnogorac vraćao sa posla, srete ga žena i poviče: – Mašala, mašala, umro ti je otac!

Treba Mujo da ide na dalek put i brine se dal’ će Fata da mu bude verna. Odluči da joj naruči pojas nevinosti. Ode kod jednog majstora, ovaj traži 350 dukata…drugi 250…treći 150. Kaže Mujo ovom poslednjem da pristaje. Pita ga majstor: – Jel bolan, a za koga je? – Pa za Fatu, kaže Mujo. – Koju Fatu? uporan je majstor – Pa onu iz Gornjeg Vakufa, Fatu bolan…Haso joj otac…moju Fatu! – A tu Fatu! E za nju treba i korpa za usta, 350 dukata ipak!

Radio Mujo u rudniku uglja, i jednog dana dogodi se nesreća u njegovoj smjeni. Dosta njegovih kolega nažalost je stradalo, a među njima i cijela Mujina ekipa. Mujo je bio samo malo povrijeđen i kad se vratio kući poslije mjesec dana provedenih u bolnici, upita ga Fata: Bolan, Mujo, jel znaš da su sve komšinice dobile odštetu od 50 hiljada eura za stradale muževe, a ja jedva hiljadu za tvoju povredu? Fata ga pogleda ispod oka i upita: Al’ reci ti meni, gdje si ti bio kad se urušilo? Mujo slegne ramenima i kaže: • U WC-u. Fata zavrti glavom i rkaže odlazeći u kuhinju -E, moj Mujo, kad god se pare dijele, ti negdje sereš.

Petak kraj radnog vremena Mujo sretan krene kući se predomisli i umjesto da ode kući, proveo je vikend zabavljajući se sa prijateljima. Kada se konačno vratio kući u nedjelju uvečer, Fata ga je dočekala sa nekoliko sati vriske i dernjave. Na kraju ga Fata ozbiljnim glasom upita: Kako bi bilo da me ne vidiš idućih nekoliko dana??? Mujo nije mogao vjerovati, pogledao je, nasmiješio se i rekao: Juupi, pa to bi bilo super! Došao i prošao ponedjeljak, a Fatu nije vidio. Utorak i srijeda također prođoše a Fatu nije vidio. Dolazi i četvrtak… otekline su malo splasnule i mogao ju je vidjeti malo na desno oko…