Mujo kod veterinara :D :D :D

Dolazi Mujo kod veterinara i kad je ušao pita ga veterinar u čemu je problem?!.  Muji nezgodno pa će onako tiho: -Jojj doktore, stid me kazati ali ja sam juće gu**o moju kravu Šarenku, i evo jutros vidim udarila joj neka pjena na usta, niti jede niti pije. Pomagaj!!! Doktor malo razmišlja, počeše se po glavi i ode, vraća se sa dvije crne tablete u ruci i kaže Muji: -Slušaj Mujo, evo ti ove dvije tablete i samo samo ih uvuci kravi što dublje ( a ti znaš već gdje) i vidjećeš ima da skoči i da da trči ko luda….. Ali doktore, a što mi dade dvije tablete??! -E, pa Mujo, mora neko i da stigne kravu poslije!!!

Dovodi čovjek sina poznatom starom mudracu, pa ga pita: -Možeš li podučavati moga sina? Mudrac odmjeri dijete pa mu kaže: -Mogu,ali ćeš morati da mi platiš 50 zlatnika. Čovjek pogleda mudraca pa dijete i kaže mudracu: -To je preskupo, za 50 zlatnika mogu kupiti konja. Mudrac će:  -Idi kupi pa ćeš imati dva.

Tužila Fata Hasu za silovanje. Dolaze na sud i sudija kaže Fati: -Hajde sada lijepo nam Fato polako kaži kako te je Haso silovao!! I Fata krene sa svojom izjavom: -Gospon sudija, e ovako je to bilo… Prvo me je Haso bacio na zemlju. A Haso će: -Laže gospon sudija sama je legla… Sudija opominje Haso da neće tolerisati njegovo ponašanje. I Fata nastavlja… počeo mi skidati odjeću, a onda sveza mi usta i ruke i gospon sudija da ja nisam rašilira noge i noge bi mi svez’o