Mujo ima sretni broj :D :D

Sjede Mujo i Haso i Mujo se hvali Hasi da je njegov sretni broj 7. Haso ga pogleda pa upita: – A jel’ oklen ti znaš to??… Mujo će: Pa vako jarane, rođen sam 07.07.1977 u o7 sati 7 minuta i 7 sekundi. Na lutiji sam na ovim brojevima zaradio milion eura i sve sam uložio na klađenje na konjskim trkama na konja broj 7. Haso će: Pa Mujo care, znaći sada si pravi miloner, naravno konj je bio prvi? mujo ga tužno pogleda pa će: – Ma jok jarane, bio je sedmi!!!

Dolazi Mujo u trgovinu za kućne ljubimce i gleda on po policama, gleda, hoda unaokolo zbunjenog izraza, pa ga prodavač upita: – Mogu’l pomoć’, što treba? Mujo klimne: – Sprej protiv buha … Prodavač ga upita: – Za pse il’ mačke? Mujo ga zbunjeno pogleda: – Jok, bolan, za buhe, jesam ti već rek’o?

Doselio Momo u Ameriku. U bilo koju kafanu da je ušao ćuo bi kako ljudi pričaju o jahanju na talasima. Da bi i on imao o čemu pričati odluči da nauči jahat na talasima. Kupi dasku ode do egele i kupi konja…Poslije desetak dana sretne druga Jovicu i požali mu se: -Znaš drug, jahanje na talasima mi se uopšte ne sviđa! Jovica iznenađen pa mu kaže: -Zašto? Ma šuti, prokleti konj nikako nije hteo da uđe u vodu!