Mujo bolan, znaš li šta kaže Fata kada vidi…??

Pitao Haso Muju: – “Da li znas Mujo šta kaže Fata kad vidi veliki alat kod muškarca?” Mujo kaže: – “Ne znam”. 
Haso će: – “Znači mujo, da nemaš velik čim ti znaš.”

 

Mujo i Fata na kafi. Odlučio i Mujo da Fata malo vidi i osjeti grad. Mujo uzeo pivo, Fata kafu, sjede u bašti i Fata zvirlja i čudim se od tolikih naroda u gradu. Ne prođe malo, kad im se približava draktivna plavuša, pozdravi i na brzinu poljubi Muju i ode. Kada je otišla pita Fata: -Ko ti je bolan ova? -Mo Fato, to ti je moja švalerka! Fata zinula, ništa joj nije jasno i pita: -Što ti je Bogati? Mujo joj objasni da je sada moderno da čovjek ima ženu i švalerku i dok je to pričao pokazati Fati žene koja je upravo prolazila – Vidiš Fato onu žensku ?, E ono ti je Hasina švalerka.Fata je odmjera od glave do pet pa muji Muji: -E, Bogami Mujo, naša je ljepša!

Sjede tako Fata i Mersiha, piju popodnevnu kavicu i pomalo tračaju susjedstvo. Nakon nekog vremena razgovor se okrene na muževe pa će Mersiha tuznim glasom: – Moj ti je Haso tehničar u krevetu …. Fata je zbunjeno pogleda i upita: – Što ti je? Mersiha uzdahne i odgovori: – E, da ti je kad mu je mali, pa stalno nešto pokušava na tehniku ​​… Fata se nasmije i reče: – Onda je moja mjesečar … Mersiha ne shvaća pa upita: – A što ti je to? Fata slegne ramenima: – E, ti je kad mogu samo jednom mjesečno!

Mujo se vraća s posla prije, nema Fate u kuhinji. Ulazi u spavaću sobu Fata leži nuke i rasčupana, otvoren je prozor. Skonto Mujo šta bi moglo biti pa će ljuto: -Fato boba, pa nisi valjda ??? Fata još zadihana pa ga pita: – Ma … slušaj Mujo, bolan, imaš li ti dvojnika? Mujo se zbuni: – Šta? Dvojnika? Nemam, bona, otkud ti to? Fata slegne ramenima: – Eh, onda sam te opet zamijenila sa poštarom!

Fata ima problema pa ode dermatologu. Poslije nekoliko dana Mujo se šeta čaršijom kada stiže dermatolog koji lijeti Fatu. -O, kako je Mujo? De mi Bogati kaži jelu išta ona maska ​​što sam propisao Fati da stavlja noću pomogla! -Mujo se zahvali doktoru na pozdravu i kaže mu: -A, je onako malo je pomogla! Dermatolog nije jasno pa ga upita: -Kako bolan misliš onako malo? Mujo će: -Pa pomaže sve dok nije skinula moj doktor!

Oženi se Mujo i jedva čeka da mu Fata rodi sina. Rodi Fata i stvarno grijeh. Ode mujo i da mu ime Ibrica. Prođe godine, Ibrica se razboli i umre. Tugovao Mujo ali odmah se na posao i rodio Fata ponovo i opet grijeh. Mujo mu da ime Omerica, prođoše dva godine ali i Omerica bolestan i umre. Žao Muji i kaže Fati da će još jedan dijete pa šta bude. Rodi Fata i treći sina i Mujo ode u upisa ga kao Novica. Dolazi kući i kad Fata vidi rodni list samo što nije šlagirala pa mu kaže: -Mujo bolan, jesi ‘ti čitav, kako bolan Novica? -Ma, ja konto kad umiru naši, nek umiru i njihovi.