Mujo bolan, nije ovo ono što ti misliš!!

Dovodi čovjek sina poznatom starom mudracu, pa ga pita: -Možeš li podučavati moga sina? Mudrac odmjeri dijete pa mu kaže: -Mogu,ali ćeš morati da mi platiš 50 zlatnika. Čovjek pogleda mudraca pa dijete i kaže mudracu: -To je preskupo, za 50 zlatnika mogu kupiti konja. Mudrac će:  -Idi kupi pa ćeš imati dva.

Tužila Fata Hasu za silovanje. Dolaze na sud i sudija kaže Fati: -Hajde sada lijepo nam Fato polako kaži kako te je Haso silovao!! I Fata krene sa svojom izjavom: -Gospon sudija, e ovako je to bilo… Prvo me je Haso bacio na zemlju. A Haso će: -Laže gospon sudija sama je legla… Sudija opominje Haso da neće tolerisati njegovo ponašanje. I Fata nastavlja… počeo mi skidati odjeću, a onda sveza mi usta i ruke i gospon sudija da ja nisam rašilira noge i noge bi mi svez’o

 

Pijani Mujo, Haso i Suljo voze se s tuluma kući. Na pola puta stanu kako bi Suljo povratio. ali kad se nagnuo padne na cestu iza auta. Mujo: -Haso, ajmo ga podići i unijeti u auto! Haso mu kaže: -Jesi li normalan, jedva sjedimo koliko smo pijani! Mujo: -Ali prijatelj nam je, moramo ga zbrinuti, idem ja. Mujo otvori gepek, ode do Sulje, zatvori gepek i uđe u auto. Haso: -Jesi li ga zbrinuo? Mujo: -Jesam, možemo ići! Haso: -Stavio si ga u gepek? Mujo: -Ne ostao je na cesti! Haso: -Pa zašto si onda otvarao gepek? Mujo: -Zbog trokuta! Haso: -Htio si označiti auto? Mujo: -Ne, nego sam označio Sulju! Haso: Haso: -Znao sam da si jaran, ali da si toliki, ne!!

 

Otišao Mujo s Fatom na more. Mujo ponio i što treba i što ne treba. Šetaju oni obalom i uživaju u mirisu mora. Ugledaše slikara kako slika zalazak sunca. Kad će Mujo Fati: -Vidiš Fato, galamiš na mene što sam sve ponio, a vidi ovog jadnička, zaboravio foto aparat i vidiš kako se sada čovjek muči.

Mujo osvojio nagradno putovanje u Pariz za dvije osobe, ali njegova Fata zbog radnih obaveza ne može s njim pa Mujo pozove svog jarana Hasu. Spreme se oni, avionom iz Sarajeva i pravac Pariz. U avionu časkaju kako će se lijepo provesti i stjuardesa obavještava putnike da se nalaze iznad Pariza i da će za desetak minuta sletjeti. Razgleda Haso iz aviona Pariz i divi se veličini kad će odjednom Muji: Mujo, Mujo, vidi onaj toran (Ajfelov)j što je velik i lijep!! Mujo lijeno pogleda kroz prozor i kaže mu: -Hajvanu jedan to je neko postavio veliku skelu…