Muj’ca pubertetlija :D :D

Mujo se malo razbolio, kašlje, ima temperaturu, pa pošalje malog Muj’cu da ode do apoteke po lijekove. Sjedi tako Mujo, pije čaj, kad svrati do njega Haso. Ponudi on Hasu pićem, sjednu i krenu razgovarati, kad će Haso: – Mujo, bolan, vidio sam ti sad Muj’cu u čaršiji. Izrast’o je Bogami  otkad ga nisam vidio, vidim  ušao je u pubertet. Mujo se naljuti i kaže: – A ja ga poslao u apoteku, je**ću mu mater kad dođe kući!

Dovela baka svoju trojicu unuka, te ih pita što studiraju. Kaže prvi: – Medicinu, bako. – A čedo bakino, on će mene liječiti kad budem bolesna. A što ti studiraš? – Građevinu, bako. – A, duša bakina, on će meni kuću praviti. A što ti studiraš? – Likovnu umjetnost! – Šta??- Likovnu umjetnost! – A za baku te boli uvo, jel?

 Vjetar duva, šljive otpadaju, trule šljive muve spopadaju. Krmci jedu da ne propadaju,
tvoje mi se oči dopadaju. Tvoje oči ko farovi Fiće ti si moje omiljeno biće. Sunce je raspizdilo svoje zrake, vrapci se deru ko konji, mene piči depresija, u duši mi opsesija,
je*o mater ako te ne volim!

 Išao Lala kući sa posla i svratio u kafanu da malo odmori i popije koju. Već je počeo da pada mrak, sprema se on da krene, kad začu na radiju upozorenje: -Poštovani slušaoci u našem kraju su se pojavili vanzemaljci, oni su mali zeleni, imaju ruke do zemlje i miroljubivi su. Ako ih sretnete samo se predstavite i oni vam neće ništa. Krenuo tako Lala kući kroz šumu kad naleti na jednog malog zelenog sa rukama do zemlje pored žbuna. -Dobro veče, ja sam Lala iz…Međutim ovaj pobježe iza žbuna. Lala ode za njim pa opet: -Ja sam Lala…Ovaj opet pobježe… Međutim uporan je Lala i opet ide za njim -Ja sam….-Čovječe ja sam šumar,pusti me da serem!-odgovori ovaj.