MRTAV čovjek vratio se kući nedjelju dana poslije kremacije

MRTAV čovjek vratio se kući nedjelja dana poslije kremacije: Porodica zanemjela, a onda se desio preokret / Rajasthan

Nevjerovatno je šta se desilo za samo sedam dana u životu jednog čovjeka.

Šokantan slučaj zabiležen je u indijskoj državi Radžastanu. Četrdesetogodišnji muškarac iz Rajsamande došao je kući samo nedjelju dana pošto je navodno preminuo.

Omkar Lal Gadulija “umro” je u glavnoj bolnici grada od posljedica problema s jetrom. Porodici su javno objavljeni za tragediju i oni su dva dana kasnije organizirali kremaciju, prenosi India Times.

 

Zbog potpunog haosa koji je vladao uvidom u bolnicu gdje se liječe i oni koji nemaju COVID-19, osoblje je pomiješalo dva slučaja i tijelo sa pogrešnim imenom poslalo se u mrtvačnicu.

Porodici je zbog epidemije bilo zabranjeno da provjerava u mrtvačnici da li je to Omkar, a i na groblju je ceremonija održana pod posebnim mjerama. Nedjelju dana nakon svoje “smrti”, Omkar se pojavio na vratima kuće.

Vrata mu je otvorila sestra koja je kolabirala, a ništa bolje nije prošao ni njen suprug koji je morao da pije lijekove. Omkar je ušao u kuću sačekavši svoju ženu i majku da dođu.

Kada ga je vidjela u sobi, supruga je Omkaru lupila šamar, dok je majka počela da kuka. Supruga je mislila da je Omkar, veseljak i pozitivac po prirodi izmislio svoju smrt,

kako bi iznenadio familiju viješću da je živ i zdrav. Tako je Omkar ni kriv ni dužan u svojoj kući dobio batine.

 

Istinu o zamjeni tijela i identiteta ni on nije znao, te je poplavio u licu kada je kasnije vidio umrlicu pred kućom. Čovjek koji je zaista preminuo bio je Goverdan Pradžapat,

čija obitelj tako nije ni znala da više nije živ, još gore – da je već kremiran!

– Duboko se izvinjavamo objema porodicama zbog nevjerovatne greške. Molimo vas za razumijevanje jer mnogi od nas rade po 36 sati u kontinuitetu koliko su nam bolnice pune.

Odgovarajuća istraga već je pokrenuta povodom ovog slučaja – rekao je da je portparol bolnice u Rajsamanduu, Lalit Purohit.