Mrčo pokazuje ljepote Bg-a ali problem je policija :D :D

Mujo sa Muj’com poveo svoje dvije krave, bijelu i crnu, u susjedno selo da ih bik oplodi. Kada su stigli, Mujo ostavi Muj’cu da pazi da krave budu oplođene, a on ode u kafanu na piće. Nakon pola sata, utrča Muj’ca u kafanu sav zadihan i kaže ocu: -Babo, da si samo vidio kako je bik je*o bijelu kravu!! Mujo mu opali šamarčinu, istjera ga iz kafane i krene da viče: – Pa, jesi li ti normalan!Kako se to izrazavaš pred ljudima! Ne kaže se bik je*o kravu, već da ju je –iznenadio-. Hajd’ sad nazad i pazi šta ćeš reći slijedeći put! Nakon izvjesnog vremena, utrča Muj’ca opet u kafanu: – Babo, babo, da si sad vidio kako je bik iznenadio crnu kravu!!!  A otac, sav sretan što je Muj’ca kulturan pa ga i upita: – Kako sine? – OPET JE*O BIJELU!

Udvara se momak djevojci. Svidjela mu se i naravno želi da je „obori“ pa joj kreno da tepa: -Ti si najlepša i najbolja devojka koju sam upoznao!! Devojka mu stidljivo kaže:  -Ne lažiiiiii, samo hoćeš da me kresneš!!  A momak vidi s kim ima posla pa joj kaže: -Opaaa, super si djevojka i još si i pametna !

Indijanci odu kod vrača da ga pitaju kakva će zima biti. -Jaka i hladna – kaže on. Oni spreme gomilu drva, ali zima bude blaga, pa potroše samo pola. Naredne godine opet odu kod vrača. -E, ova će da bude stvarno žestoka! – kaže on. Indijanci spreme još više drva nego prošle godine, a zima opet bude blaga. Treće godine opet oni kod vrača, a vrač kaže: • Dođite za dva dana. Sutradan ode vrač u grad kod meteorologa i pita ga: -Kakva će zima da bude? -Jako duga i jako hladna. -Kako znaš? – upita vrač. -Pa, eno Indijanci u planini već treću godinu spremaju drva za ovu zimu.

Dolazi Perica iz škole, vidi otac nešto ne štima pa ga upita: -Šta je bilo Perice, mora da si kečinu dobio pa si tužan?? Ma, pusti me, ona učiteljica navalila i samo mene pita, dobio sam ne jednog već tri keca. Otac mu ljutito kaže: – Perice, glup si ko ovaj sto (pokuca na sto). – Tata, tata, netko kuca. – Neka sine, ja ću…