Možda djeluje šašavo ali vjerujte istinu govori o vama!!!

Ako vas neko zamoli da stisnete pesnicu, kako ćete to uraditi? Možda djeluje blesavo, ali ovo zapravo otkriva dosta toga o vama.

Postoje tri načina da se stisne pesnica, a u zavisnosti od toga kako vi to radite (ali automatski, bez razmišljanja) to nekome s kim razgovarate može da otkrije neke vaše karakteristike.

Ukoliko vam pesnica izgleda kao na slici pod rednim brojem 1: –Oštroumni ste i lijepo se izražavate, ali ste pomalo stidljivi, što vam onemogućava da u punoj mjeri ispoljite te osobine. Zato vas mnogi smatraju ćutljivom i nekomunikativnom osobom. Precizni ste i pedantni, i ponekad zahtijevate od sebe previše, što dovodi do nepotrebnog nespokoja. Pronicljivi ste, pokušavate da ne narušavate svoju unutrašnju harmoniju. Ljudima pored vas je veoma komforno. Ponekad postajete nepodnošljivo tužni od misli da ne možete tek tako graditi odnose, sa lakoćom se adaptirati u nove kolektive i biti duša kompanije. Ne primajte to k srcu, jer je dovoljno da postanete malo fleksibilniji i druželjubiviji, i ljudi, koji su se plašili da vam priđu, odmah će promijeniti svoje mišljenje o vama.

Ukoliko vam pesnica izgleda kao na slici pod rednim brojem 2: –Komunikativni ste, privlačite različite ljude. Prijatelji vole vašu iskrenost i duhovitost. Sigurni ste u sebe, imate jako razvijen osećaj samopoštovanja. Odličan ste vođa među prijateljima, i dobar lider u poslu. Međutim, u donošenju smjelih odluka spriječava vas strah od neuspjeha, jer neuspjeh može da povrijedi vaše samoljublje. Često imate potrebu za ohrabrenjem i pohvalama. Pa šta, nije to tako loše. Važno je da ne prestanete da vjerujete u sebe, čak i ako vam ne govore koliko ste dobri. Sasvim je moguće da se, jednostavno, nalazite među ljudima koji su ljubomorni na vaš uspjeh.

Ukoliko vam pesnica izgleda kao na slici pod rednim brojem 3: –Imate tendenciju da pomažete ljudima čak i onda kad vam to donosi neke neugodnosti. Stalno ste u potrazi za novim znanjima, iskustvima, izuzetno energični i pomalo nestrpljivi. Takve kao vi nazivaju avanturistima i neustrašivima, ali u isto vrijeme, mnogima od vas neće pasti na pamet koliko je često i vama potrebna zaštita i pomoć. Vama je od životne važnosti priznanje i prihvatanje, jer se često suočavate sa ljudima koje koriste vašu dobrotu. Ali, jaka unutrašnja srž ipak vam ne dozvoljava da rizikujete i odustanete od ljudi. Vi i dalje nastavljate da čuvate i štitite one koji koriste vašu plemenitost, jedino što postajete malo oprezniji.-Studomat.ba-

 

A govorili su mi: „Videćeš kad porastu, nedostajaće ti“…  To su ta mala stvorenja što mi se nisu skidala sa sise do beskonačno, što su mi se kačili oko nogu, što mi nisu puštali ruku sve dok ne zaspe, zbog kojih sam svaku kafu prekidala i svako piće odbijala. To su ona što plakaše kad me na posao pratiše. Nikad ih ostavljala ni na pola dana nisam. A sad… raštrkaju se po gradu, ceo dan ih nema, lepše im je sa svima nego sa mnom, dosadna sam im. Evo, istina je živa, nedostaju mi ona naivna znatiželjna lica kad im pričam neku moju avanturu, ono kad neće da operu penu od šampona nego se krevelje, ono kad se ne stide goli da skaču po krevetu. Čak mi nedostaje i da se po mraku nabodem na lego kockicu ili Barbikinu cipelicu. A najviše mi nedostaju svakodnevni crteži posvećeni meni, i oni za koje sam mislila da behu lisice a bili su dinosaurusi, i oni na kojima sam kao Oliva sa rukama do zemlje i sve one osmomartovske čestitike, koje kobajagi čuvaše u torbi da ne vidim, dok ne bude trebalo da mi ih predaju. Nikad više neće biti zekinog gnezda koje tražiše na Uskršnje jutro. Ostale su slike u šarenim albumima da kad ostanem sama, suze krišom brišem. Porasli su…

Poslije mnogo godina braka Mujo se žali jaranu Hasi: -Haso jarane, moja Fata me odavno već nervira i rado bi je se riješio, ali ne znam kako…ipak smo dugo zajedno. Haso vrti glavom pa mu kaže: Jarane, barem ti je to lako. Evo ovako ćeš da uradiš i ima Fata da rikne ili da ode od tebe. Zapamti 40 dana svaki dan vodiš ljubav sa Fatom i vidjećeš da će za 40 dana ili da rikne ili da pobjegne od tebe. Prolaze dani, a Mujo sve iscrpljeniji a Fata se preporodila. Sretoše se stari jarani. Mujo jedva hoda, podupire se štapom. Pita njega Haso:-Iii? Kako je Fata??, je li riknula ili pobjegla??? A Mujo će njemu: -Ma šuti jarane, eno je po kući pjevuši, razvaljanila se a hudnica ne zna da će sutra umrijeti!!!