Momenat šefe, muž zove!!!

Mlad momak žuri na posao, vrijeme kišovito. Polako obilazi bare na ulici, kad iz jedne bare iskoči žaba i pravo na njega. Nije se ni snašao kad žaba progovori: Momče, poljubi me i ja ću se pretvoriti u lijepu princezu!!! On žureći samo je stavi u džep i produži… Žaba iz džepa mu kaže: Alo momče, jesi li mene čuo? Jesam, čuo sam te ali sad nemam vremena za takve gluposti. A žaba će opet: Samo me poljubi, i biću s tobom i radiću ti sve što poželiš!!!
Momak je izvadi ponovo iz džepa i kaže joj: Slušaj, ja sam ti informatičar-programer i stvarno nemam vremena za djevojke, ali imati žabu koja govori to je pravo cool!!!Mujo u vojsci i dobio medalju za hrabrost i sedam dana nagradnog odsustva. Stiže u svoje selo. U selu ga dočekaše kao junaka, a Fata ponosna na svog momka Muju. Kad su ostali sami pita njega Fata: Mujo moj, de mi bolan ispričaj kako si postao junak? Piše da si spasio malu djevojčicu iz nabujale rijeke! Jesam vala spasio sam ponosno će Mujo.-Pa de bolan, pričaj mi kako je bilo? Ma, imamo ti mi vježbu pored rijeke, kad vidimo rijeka nosi djevojčicu. Poručnik kaže Momi da skoči i spasi dijete ali on odbi naredbu, zatim poručnik isto naredi Ibri, ali i on odbi naredbu. Kaže meni narednik: Mujo skači, a ja mu kažem… i spasim dijete. Ma, heroj si ti moj!!! ponosno će Fata. Ma kakav heroj moja Fato, gurnuo me Ibro, a taman sam htio reći poručniku: Ma hoću ku*ac, skači ti!!

 

Fata se iznenada teško razboli. Žena u najboljim godinama, a izgleda da joj je došao kraj. Sjedi Mujo pored Fate, Fata uzela Mujinu ruku i pokušava s mukom da mu nešto kaže. Približi se Mujo Fati, a ona će tiho: Mujo moj, ne mogu da odem a da ti ne priznam da sam te ipak varala. Mujo joj pomilova kosu i kaže joj: Znam Fato, ali nema veze bilo pa prošlo, samo se ti odmaraj. A Fata će ponovo tiho: Ali moj Mujo, varala  sam te sa tvojim najboljim prijateljima!!! Fato znam sve, samo se ti polako odmaraj i pusti da otrov uradi svoje.

Učiteljica je djecu upozorila da nije lijepo se kladiti,jer se olako i naivno izgubi novac.Diže Perica ruku i kaže učiteljici: Ja bi se ipak s vama opkladio u 50 km ali dođite da vam šapnem. Dolazi učiteljica i on joj šapne da će pogoditi boju njenih gaćica Učiteljici prilika da ga opameti pa mu šapne: Kad se završi čas dođi u wc. Završi se čas, ode učiteljica i skine gaćice. Dolazi Perica i kaže joj da su crvene gaćice. E, Perice, upozorila sam vas da se ne valja kladiti, pogriješio si, ja ne nosim gaćice i podigne suknju i pokaže Perici da ne nosi gaćice. Dobro učiteljice pobjedili ste, idemo do mog tate koji me čeka u autu i on će vam dati 50 km. Prilaze autu i učiteljica učtivo objašnjava Pericinom ocu o opkladi i da očekuje da dobije novac. Kad je učiteljica završila Pericin otac uzviknu: Je**m mu mater, on se sa mnom opkladio u 500 km da će danas vidjeti učiteljicinu pi**u.