MNOGI BI MOGLI DA IZGUBE ŽIVOTE JER SE ĐOKOVIĆU UDARALA LOPTICA!

Nakon informacije da je Bugarin Dimitrov pozitivan na Covid 19, veći dio učesnika Adrija tura bio je odmah testiran.

Pozitivni na testu bili su Borna Ćorić, Bugarinov trener, kao i Novakov kondicioni trener.

 

Danima su hrvatski mediji o srpskom teniseru pisali hvalospeve, govorili kako je “najveći srbin koji je hodao Hrvatskom”,

zahvaljivali mu se do neba što je svetski spektakl doveo u njihovu zemlju… Međutim, sve je palo u vodu kada je bugarski teniser Grigor Dimitrov

objavio da je pozitivan na COVID-19. Nastala je opšta panika i sva krivica pala je na srpskog asa.

Novak se kao idejni tvorac Adria tour-a našao na žestokom udaru!

“Ne igra se ni ATP ni WTA, ali Novak Đoković, Goran Ivanišević i još nekolicina istaknutih ljudi iz sveta tenisa su uz podršku Hrvatskog teniskog saveza

organizovali nešto što bi moglo postati novi regionalni rasadnik koronavirusa. Konačan broj zaraženih još uvek nije poznat, ali raste.

Broj onih koji će potencijalno izgubiti život zbog toga što se Đokoviću i ostalima udarala, dok  je niko u Evropi ne udara, nikada neće ni biti poznat.

Ako bude žrtava, neće biti moguće odrediti na koji način su se zarazile, barem ne sve. U međuvremenu se saznalo da je prvi deo Adria toura,

odigran u Beogradu, verovatno imao slične posledice jer se vesela ekipa tenisera lepo zabavljala u noćnom klubu.

 

Isto se dogodilo i u Zadru, naravno, ako je uopće potrebno naglašavati, bez ikakvog pridržavanja mera”, navodi se u tekstu hrvatskog novinara.

“Uopšte nije dobro što Grigor Dimitrov ima koronavirus i što Ćorić ima koronavirus, ali ako vratite film, da li je to iznenađenje?

Mislim da je to pitanje koji svi treba da postavimo. Možemo mnogo da naučimo iz ove situacije. Nadam se da ova situacija neće otkazati US Open.

Nadam se da se neće predomisliti organizatori US Opena, poslije svega što se tamo desilo”.

Đoković bi morao da postavi bolji primjer kao predsjednik Savjeta igrača, smatra Evans.

 

Da li će morati da podnese ostavku na to mjesto?

“Ne znam. Iskreno, kada dođem na te sastanke, ne znam ni šta se priča, ni kako to funkcioniše, ni kako su svi oni došli na te pozicije.

Ali, sagledajte situaciju. Mislim da ne bi trebalo da se prave žurke i da se igrači provode i igraju zajedno.

Dva tenisera su testirana pozitivna na koronavirus i mora neko da preuzme odgovornost i objasni kako je došlo do ove situacije.

Đoković mora da snosi odgovornost”, zaključio je Evans.